Saker att göra på Valborgsmässoafton

Valborgsmässoafton


tisdagen den 30 april 2019 - På många platser i Finland och Sverige firas helgen genom att bränna bål och på vissa platser med fyrverkerier och smällare. Valborgselden, valborgsmässobålet eller, kanske i folkmun populäraste, majbrasa, ska inte förväxlas med en vårdkase som är en eld som varnar för krig eller örlog. På hednisk tid firade man i Norden en äldre högtid som var kopplad till de döda. Gränsen mellan de levande och de döda ansågs vara svagast under just denna natt.

Visa:

15 30 60 120 240 +
Bild på VALBORG - a midsummer dream - 30 april på Nöjesfabriken
april
30
kl: 21:00
Karlstad, Nöjesfabriken, Karlagatan 42

Ålder: 18år | 21.00-02.00 | Äntligen är det dags för årets största fest! Studenternas högtid närmar sig och detta ska ju självfallet firas. Nöjesfabriken i samarbete med KarlEkon och Karlstad Studentkår välkomnar er till en Valborg i midsommarnattsanda. För en kväll förvandlas Nöjesfabriken till en blomstrande äng där dans kring midsommarstången kommer att pågå fram till gryningen....
Biljetter/Info

Bild på Markoolio - Valborgsfesten 30/4 på Tempel Nattklubb
april
30
kl: 22:00
Karlstad, Tempel Nattklubb, Kungsgatan 18

...
Biljetter/Info

⇓ Hämta fler evenemang ⇓

Hjälp oss hjälpa andra!

Stora evenemang i all ära men vad vi på StadsEvent verkligen önskar oss mer utav är de små händelserna som gör livet så mycket trevligare. Ska du eller någon bekant spela på den lokala restaurangen, läsa poesi runt hörnet eller jonglera i parken? Tveka inte att tipsa oss!

Lägg till evenemang här
Hitta oss på Facebook