Menu

Invigningskonsert-Change Music Festival

Kungsbacka

Kungsbacka Teater
torsdag, 10 augusti 2017 kl:19:00

Årets Change Music Festival inleds med en extraordinär konsert med musik från två vilt kontrasterande världar.
Under kvällens första del finner vi en unik komposition av Ludwig van Beethoven, ur vilken Leo Tolstoy en gång fann inspiration till sitt skrivande, och där efter Janá?ekshjärtskärande stråkkvartett.
Kvällens andra del består av Ravels mästerliga pianotrio, där upphovsmannens baskiska arv lyser igenom. Den spanska känslan lever sedan vidare med hjälp av Manuel de Falla och den fenomenala Flamenco Jazz Trio under ledning av Antonio Serrano.
Dessutom får vi njuta av Kungsbacka Piano Trio, som firar 20-årsjubileum med ett specialbeställt stycke av Britta Byström, som baserats på Ravel’s Trio. Vi får också se Vertavokvartetten göra sin efterlängtade debut på festivalen, samt violavirtuosen Lawrence Power, som med sin medverkanströr ytterligare stjärnglans över en redan lysande inledningskonsert.
Artists: Malin Broman - Violin, Simon Crawford-Phillips - Piano, Vertavo kvartetten, Lawrence Power - Viola, Kungsbacka Piano Trio, Antonio Serrano - munspel, Josemi Carmona - Flamenco gitarr, Javier Colina - kontrabas, video animation - Mattias de Frumerie

120 min inkl. paus

Den nyskapande kammarmusikfestivalen Change Music Festival är tillbaka sommaren 2017 i Kungsbacka, Varberg och på Tjolöholms slott. Öppenhet för nya idéer, den musikaliska rörligheten och utbytet mellan människor är centralt för festivalen som hyllar det ständiga flödet av kultur i tid och rum.

Allt detta ryms inom årets tema Voyages.

“Musik är ett universellt språk som kan förstås av alla. Precis som med talat språk har musik också utvecklat regionala dialekter, accenter och stilar. Med människans rörelse har musiken följt med för att snabbt läras och införlivas i nya sammanhang.”

Simon Crawford-Philips
Konstnärlig ledare
Change Music Festival


För bokning av handikapplats och mer information kontakta Kungsbacka Turistbyrå 0300-834595.

All information om festivalen finns här
Change Music Festival

och här
Kungsbacka

Datum / Tid

torsdag, 10 augusti 2017 kl: 19:00

Plats

Kungsbacka, Kungsbacka Teater

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

40kr - 200kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad