Menu

Scottish Ensemble & Andersson Dance

Kungsbacka

Kungsbacka Teater
onsdag, 20 mars 2019 kl:19:30

Prelude – skydiving from a dream

När Prelude – skydiving from a dream hade premiär i höstas på Tramway i Glasgow fick den ett fantastiskt mottagande av både publik och kritiker. I mars kommer Scottish Ensemble och Andersson Dance till Kungsbacka för att framföra danskonserten på teatern.
Efter den stora framgången med föreställningen Goldberg Variations – ternary patterns for insomnia, återvänder nu Scottish Ensemble och Andersson Dance med ett nytt genreöverskridande samarbete.
I nya verket Prelude – skydiving from a dream smälter rörelse och musik samman till en danskonsert där tretton musiker och tre dansare samsas på scen. Här finns inga regler för hur dans eller musik ska framföras och med utgångspunkt i kompositioner av Bach, Lutoslawski och Beethovens Grosse Fugue kombineras de båda uttrycken på ett lekfullt och nyskapande sätt.

Ur de tre kompositörernas musikaliska landskap vecklar en säregen föreställningen ut sig som tar publiken med på en resa in i en suggestiv drömvärld. Välkommen till en kväll där du upplever musik som du aldrig tidigare har sett den, och dans som du aldrig förr har hört den.

Om koreografen:
Örjan Andersson är en av Sveriges mest uppmärksammade koreografer och leder sitt projektkompani Andersson Dance sedan 1996. En tidig erfarenhet som dansare med israeliska Batsheva Dance Company blev avgörande för hans kommande arbete. Han har skapat verk för många av de stora svenska danskompanierna, som Cullbergbaletten, Kungliga Operan och Göteborgsoperan. Internationellt märks arbeten för Nederlands Dans Theatre och Compañía Nacional de Danza i Madrid.

Om ensemblen:
Stråkorkestern Scottish Ensemble som leds av Jonathan Morton har som signum att alltid spela stående, utan dirigent. De har funnits sedan 1969 och repertoaren sträcker sig från barock till nutida. De är kända för sina spektakulära framträdanden och har spelat i allt från Europas största konserthallar till övergivna höghus.

Koreografi
Örjan Andersson
Musikalisk regi
Jonathan Morton

Musik
Beethoven Grosse Fuge / Grosse Fugue plus utdrag ur J. S. Bach Fugans Konst / Die Kunst der Fuge / The Art of Fugue, samt Lutos?awski Preludes and Fugue for 13 Solo Strings

Dansare Andersson Dance
Ida “Inxi” Holmlund, Jernej Bizjak, Hokuto Kodama

Musiker Scottish Ensemble
Fiol
Jonathan Morton
Fiol 1
Cheryl Crockett, Daniel Pioro, Kate Suthers
Fiol 2
Clio Gould, Joanne Green, Laura Ghiro
Altfiol
Jane Atkins, Andrew Berridge, Asher Zaccardelli
Cello
Alison Lawrance, Naomi Pavri
Kontrabas
Diane Clark

Med stöd av
Kulturrådet, Stockholms Stad, Region Stockholm, Creative Scotland samt The Adam Mickiewicz Institute, inom ramen för Polska Music programme.

Turnerar genom Dansnät Sverige.

Längd: ca 70 minuter. Ingen paus.

Servering finns

Biljettkassan och serveringen öppnar 1 timme innan föreställningen.

Handikapp och Ledsagarplats bokas på: 0300-834595

Arrangör: Rum för Dans

Datum / Tid

onsdag, 20 mars 2019 kl: 19:30

Plats

Kungsbacka, Kungsbacka Teater

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

100kr - 200kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad