Menu

Rockmusikalen Return to the forbidden planet

Kungsbacka

Kungsbacka Teater
tisdag, 16 april 2019 kl:19:00

Göteborgsoperan på besök!

Rockmusikal inspirerad av Shakespeares Stormen.

Sånger på engelska och talad dialog på svenska.En stormig natt för länge sedan – någon gång på 2000-talet – lyckades forskaren Doktor Prospero räkna ut en formel för att förändra världen. Hans skenbart lojala fru, Gloria, stal formeln och skickade iväg sin make rätt ut i den så kallade hyperrymden i ett gammalt rymdskepp. Vad Gloria inte visste var att deras dotter, babyn Miranda, låg och sov i farkosten och nu slungades ljusår in i framtiden tillsammans med sin pappa.

Åratal senare är Kapten Tempest på ett rutinuppdrag i yttre rymden. En meteoritsvärm träffar farkosten som sugs in mot D’Illyria – den förbjudna planeten. Äventyret kan börja.

West End-succén Return to the forbidden planet vann Olivier Award för Bästa nya musikal (1989). Den är inspirerad av den kultstämplade science fiction-filmen Forbidden planet från 1956 och pjäser av Shakespeare, framförallt Stormen. Musikalen sprudlar av heta 1950– och 60-talshits som Great balls of fire, Heard it through the grapevine, Good vibrations och The young ones. Berättelsen och låtarna vävs samman till en underhållande, medryckande och kosmiskt äventyrlig musikal. Shakespeares oskrivna rock ’n’ rollmästerverk.

Musikal av Bob Carlton. Regi, översättning och bearbetning av Rikard Bergqvist.

Längd: ca 2 timmar och 30 minuter inklusive paus.

Servering finns

Biljettkassan och serveringen öppnar 1 timme innan föreställningen.

Handikapp och Ledsagarplats bokas på: 0300-834595

Arrangör: Kungsbacka Teater

Datum / Tid

tisdag, 16 april 2019 kl: 19:00

Plats

Kungsbacka, Kungsbacka Teater

Karta (Google)

Typ

Musikal

Kostnad

175kr - 350kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad