Menu

YAMANDU COSTA SCANDINAVIAN TOUR

Kungsbacka

Kungsbacka Teater
lördag, 16 mars 2019 kl:19:00

Musikalisk intimitet och scenisk explosivitet. Upplev ett av Brasiliens största musikgenier idag!

Yamandu Costa är en av Brasiliens mest uppmärksammade musiker. Förutom fenomenal virtuos på sin 7-strängade gitarr är han också kompositör, arrangör och en hett eftersökt liveartist, som med musikalisk intimitet och scenisk explosivitet skapar konserter medbåde närhet och kraft.

Yamandu Costa är den brasilianska musiken personifierad och tar den traditionella choron till helt nya dimensioner. Han vrider dessutom upp intensiteten och komplexiteten i välkända stilar som samba, tango, bossa och milonga. Men trots den hisnande virtuositetenoch den musikaliska självklarheten handlar det inte alls bara om akrobatik utan om musik med gedigen grund i latinamerikanska musiktraditioner.

Kvällen på Kungsbacka Teater kommer bjuda på Yamandus egna kompositioner, men också personliga tolkningar av stycken från den brasilianska musikskatten.

Costa växte upp i en mycket musikalisk familj i staden Passo Fundo i södra Brasilien, där han påverkades starkt av musiken som omgav honom. Dagligen hörde han de klingande traditionerna från Uruguay, Argentina och södra Brasilien. Efter att ha lärt sig grundernaav sin far fortsatte Yamandu Costa att förfina sitt spel för Lúcio Yanel, argentinsk gitarrmästare som bosatt sig i Brasilien.

Yamandu har turnerat över hela världen och har samarbetat med flera symfoniorkestrar i Europa och Latinamerika. År 2018 blev han nominerad till två Latin Grammys och uppträde på prisutdelning i Las Vegas.

Längd: ca 90 minuter. Ej paus.

Servering finns.
Tänk på att du innan föreställningen kan förboka det du vill äta och dricka i pausen. Det du har beställt står sedan framdukat till dig och du slipper stå i kö. Mer tid till att njuta och umgås, med andra ord.

Biljettkassan och serveringen öppnar 1 timme innan föreställningen.

Handikapp och Ledsagarplats bokas på: 0300-834595

Arrangör: Kungsbacka Teater

Datum / Tid

lördag, 16 mars 2019 kl: 19:00

Plats

Kungsbacka, Kungsbacka Teater

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

195kr - 295kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad