Menu

De Gyllene Åren

Kungsbacka

Kungsbacka Teater
fredag, 31 maj 2019 kl:19:00

En musikkavalkad från 1950 och 1960 talen

Göteborg - ”Lilla London” - var pop- och rockmusikens Mekka under de två decennierna då Sveriges flesta musikklubbar dök upp som svampar i ”Götet” och tonåringarna fick sin egen musik. Replokalerna var fullbokade med entusiastiska band som senare skulle bli succéer inte bara här i landet utan också utomlands. Det arrangerades popgalor och tävlingar som samlade en publik som aldrig förr och skivförsäljningen visade en brant kurva uppåt.

Det är denna atmosfär som vi får återuppleva under kvällens föreställning i sällskap med The Flashmen och The Golden Days of Music vars medlemmar har sina rötter i dåtidens pop-och rockband i Göteborg. Men de har också spelat eller vikarierat i Schytts, Streaplers, Towe Widerbergs, Flamingokvintetten, Millas Mirakel, medverkat som studiomusiker i en mängd skivinspelningar samt i radio och TV.

Och kvällens repertoar bjuder förstås på en kavalkad av de pop- och rocklåtar som fortfarande står sig och alla minnen därtill från eran då bl.a. Elvis Presley, Johhny Cash, The Beatles, Jerry Lee Lewis, Eddie Cochran,
Buddy Holly och Fats Domino toppade listorna.

Dé Lá Vi från Kungsbacka numera kända från TV-inslagen Landet Runt och Väst-Nytt jämte Radio Nostalgi har imponerat stort med sin röstlika Elvis Presley-repertoar. Sångaren Henry Fredriksson såg med glädje fram emot deras första konsertpremiär - men ödet ville annorlunda då Henry plötsligt avled nyligen.

Programmet presenteras därför i annan form med hänsyn till omständigheterna men kommer ändå att upplevas som minnesrikt för de besökare som sett fram emot just denna del av kvällen.

För musiken svarar bandets allt i allo Ingolf Johnson.

Speltid: 3 tim. inkl. paus

Servering finns.

Biljettkassan och serveringen öppnar 1 timme innan föreställningen

Handikapp och ledsagarplatser bokas genom Kungsbacka Turistbyrå 0300-834595

Arrangör: Radio Nostalgi

Datum / Tid

fredag, 31 maj 2019 kl: 19:00

Plats

Kungsbacka, Kungsbacka Teater

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

295kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad