Menu

Föreläsning - Lågeffektivt Bemötande Med Bo Hejlskov

Kungsbacka

Kungsbacka Teater
tisdag, 1 september 2020 kl:18:00

Hur skapar vi en lugn familjevardag? Hur undviker vi oro och aggressivitet? Vad betyder lågaffektivt bemötande och hur gör man då?

Lågaffektivt bemötande har sin utgångspunkt i att människor med problemskapande beteende ofta har svårt med att reglera sina känslor. Lugn och självkontroll hänger ihop och Bo beskriver hur vi kan hjälpa de vi hör ihop med att få kontroll över sig själva, så de lättare kan samarbeta med sin omgivning.

Bo lär oss hur vi använder vår egen affektkontroll för att utstråla lugn samt för att själva inte smittas av oro.

Barn har ibland beteende som ställer till det för föräldrar, skola och förskola. Det kan vara bråk, vägran, skadegörelse eller enklare beteenden som lögner, hot eller glåpord. Ibland kan vi hantera beteende, och ibland kan vi inte. Men det ska såklart hanteras.

Föreläsningen tar utgångspunkt i hur vi kan tänka kring beteendet och kring hanteringen av det, men handlar också om konkreta metoder för hantering, utvärdering och förändring.

Bo Hejlskov Elvén är psykolog, föreläsare och författare och har jobbat med hantering av problemskapande beteenden i många år.
Han introducerade Lågaffektivt bemötande som metod vid beteendeproblem i Sverige i 2006 och har sedan dess utbildat och handlett personal inom omsorg, psykiatri och skola både i Sverige och internationellt.
Bo har skrivit ett antal böcker kring beteendeproblem som har översatts till 14 språk hittills

Längd: ca 3 timmar inklusive paus.

Servering finns.
emTänk på att du innan föreställningen kan förboka det du vill äta och dricka i pausen. Det du har beställt står sedan framdukat till dig och du slipper stå i kö. Mer tid till att njuta och umgås, med andra ord./em

Biljettkassan och serveringen öppnar 1 timme innan föreläsningen.

Handikapp och Ledsagarplats bokas på: 0300-834595

Arrangör: Studieförbundet Vuxenskolan

Datum / Tid

tisdag, 1 september 2020 kl: 18:00

Plats

Kungsbacka, Kungsbacka Teater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad