Menu

Jennie Abrahamsson

Kungsbacka

Kungsbacka Teater
söndag, 15 november 2020 kl:19:00

Jennie Abrahamsson har många utmärkelser i bagaget: Skivan ”Gemini Gemini” gav henne utmärkelsen Årets Indie på Manifestgalan. Hon nominerades, som enda svensk, till IMPALA’s European Indie Album of the Year Award, var nominerad till Årets Pop på P3 Guld-galan 2018 och hamnade på topp 10 när kritikerna summerade musikåret 2014. Jennie har även tolkat den klassiska låten »My favorite things« från filmen Sound of Music i en reklamfilm för Volvo.

Jennie har turnerat flitigt runt i Europa med sitt band, och runt världen med Genesissångaren Peter Gabriel. Hon har även släppt fem egna album, det senaste 2017. Hon har varvat tid i studion med turnéer som musiker med Deportees, Peter Björn och John och Peter Gabriel.

Som en suggestivt eskalerande sång på väg mot ett intensivt klimax har Jennie Abrahamsons musik dragit till sig fler och fler lyssnare och lovord för varje ny skiva. Hennes egna och uppriktiga tonfall har från första början varit lika säkert som stigningen på formkurvan:
Från växtvärken på första albumet ”Lights” (2007) som handlade om att lämna uppväxten i Västerbotten, via förälskelsen i storstaden på New York-plattan ”While the sun’s still up and the sky is bright” (2009), till det kritikerhyllade genombrottet med ”The sound of your beating heart” (2011) har hon satt sin personliga prägel på allt hennes röst snuddat vid.

På senaste skivan balanserar hon självklarare än någonsin de nära relationernas nerv och direkta tonfall med en angelägen stämma som vädjar om medmänsklighet i ett allt kallare samhälle. Det är självsäker och välkomnande musik som är full av berusande melodier och överraskande glittrande syntslingor. Allt drivet av en obestridlig röst som fått ta större plats för varje skiva, och som här och nu tveklöst etablerar sig som en av de främsta vi har.

Hösten 2020 ger hon spridda solokonserter med endast piano som sällskap, för att möta 50-pers-publiken på ett mer avskalat sätt och för att ge låtarna en omgång som hon säger:
Det händer onekligen nånting med både mig och låtarna när jag skalar ned. Min produktionsstil på albumen är ju att bygga ganska stora världar, och det brukar vi omsätta live när vi spelar med bandet. När det bara är jag och pianot måste allt kokas ned till de viktigaste elementen, och vissa låtar kan få en helt ny skrud. Det är som att man måste ge låtarna en omgång, se vad de tål, se dem födas på nytt. Med det avskalade formatet följer också ett än mer personligt tilltal, det känns liksom än viktigare att bjuda in publiken på resan, så det brukar bli en hel del prat...

a href=https://www.kungsbackateater.se/sv/ovrigt/sa-paverkas-vara-forestallningar-av-coronaviruset/ target=”Coronaanpassning /a

Längd: ca 60 minuter. Ingen paus.

Servering finns.

Biljettkassan och serveringen öppnar 1 timme innan föreställningen.

Handikapp och Ledsagarplats bokas på: 0300-834595

Arrangör: Kungsbacka Teater

bGör ditt besök hos oss till en helkväll./b
Kungsbacka Teater ligger på promenadavstånd från flera av stadens populäraste restauranger och krogar. Perfekt för dig som vill äta något gott innan eller efter föreställningen.
Här kan du läsa mer: a href=https://www.kungsbackateater.se/sv/ditt-besok/mat-dryck/ target=”Kungsbacka Teater /a

För mer information och kommande föreställningar besök gärna a href=https://www.kungsbackateater.se/ target=”www.kungsbackateater.se /a

Datum / Tid

söndag, 15 november 2020 kl: 19:00

Plats

Kungsbacka, Kungsbacka Teater

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad