Menu

Andersson Dance / Scottish Ensemble, Partita no. 2 - sei solo

Kungsbacka

Kungsbacka Teater
lördag, 8 oktober 2022 kl:18:00

Koreografen Örjan Andersson bjuder in dig att tillsammans med honom prova enkla rörelser och uppgifter som dansarna i ’Partita no. 2 -sei solo’ arbetar med. Denna fysiska introduktion är ett enkelt och roligt sätt att få en inblick i vad som har inspirerat koreografen att skapa detta verk. Du bjuds in till en upptäcktsfärd i dansens värld där du får möjlighet att prova på olika koreografiska metoder och rörelseprinciper som du sedan kommer att känna igen i föreställningen. Kom som du är, gymkläder behövs inte. Du kommer inte att bli svettig och behöva byta kläder efteråt.

Fem speciellt utvalda dansare. En av samtidensfrämsta violinister. I Partita no. 2 – sei solo får vi ta del av koreografen Örjan Anderssons särskilda förmåga att göra dans och musik till en sömlöskropp.
Vi möter den solitära människan. Avskalad och utelämnad. Hennes öde vävs samman med violinisten Jonathan Mortons tolkning av Bachs vemodiga solostycke Partita no. 2. Tillsammans med ljudkonstnären BJ Nilsens inspelningar från ett nedstängt Amsterdam växer ett sublimt landskap fram. Vi rör oss, i hisnande hastighet, mellan det lilla intima, till svindlande högt belägna platser. En auditiv mental resa mellannuet till det sedan urminnes tider försvunna.
Partita no.2 - sei solo är ett verk skapat i ett samarbete mellan violinisten Jonathan Morton från Scottish Ensemble i Glasgow och koreografen Örjan Andersson. Verket är en fortsättning på ett pågående samarbete mellan Andersson Dance och Scottish Ensemble och följer verken “Goldberg Variations – Ternary patterns forinsomnia” (2015) och “Prelude – skydiving from adream” (2019).

17:00-17:30 Livemusik i foajen med cellisten Patrik Harryson
Patrik Harryson är solocellist vid GöteborgsOperan. Patrik framträder såväl som solist som kammarmusiker vid sidan av sitt ordinarie arbete i operaorkestern.

Två valfria introduktioner inför kvällens föreställning Partita no. 2 – sei solo

17:15-17:40 Fysisk introduktion/workshop
Denna fysiska introduktion är ett enkelt och roligt sätt att få en inblick i vad som har inspirerat koreografen att skapa detta verk. Du bjuds in av koreografen Örjan Andersson till en upptäcktsfärd i dansens värld där du får möjlighet att prova på olika koreografiska metoder och rörelse principer som du sedan kommer att känna igen i föreställningen
Fysiska introduktioner passar alla som är intresserade av att få ett rikare utbyte av att se en dansföreställning. Du behöver inte vara nervös för att det ska vara för avancerat, här kan alla vara med – oavsett fysik och mobilitet. Om du använder rullstol kan du också delta. Inga förkunskaper i dans krävs. Kom som du är, gymkläder behövs inte. Du kommer inte att bli svettig och behöva byta kläder efteråt.
Varmt välkomna!
Pris: Gratis för den med biljett till föreställningen
Anmäl dig genom att maila rumfordans@regionhalland.se

17:30-17:40 Introduktion i foajen med Ove Haugen
En halvtimma innan föreställningens start är alla som vill välkomna att samlas tillsammans med vår dansentusiast Ove för att få höra lite mer om verket. En härlig skjuts in i salongen och kvällens upplevelse!

Ca 20:15 Eftersamtal i foajen med koreografen Örjan Andersson
En 15min eftersamtal i foajen med koreografen Örjan Andersson om föreställningen och processen bak. Här finns möjlighet att även ställa frågor direkt till koreografen.

Längd: ca 60 minuter. Ingen paus.

Servering finns.

Biljettkassan och serveringen öppnar 1 timme innan föreställningen.

Handikapp och Ledsagarplats bokas på: 0300-834595

Arrangör: Rum För Dans

Gör ditt besök hos oss till en helkväll.
Kungsbacka Teater ligger på promenadavstånd från flera av stadens populäraste restauranger och krogar. Perfekt för dig som vill äta något gott innan eller efter föreställningen.

Här kan du läsa mer: Kungsbacka Teater

För mer information och kommande föreställningar besök gärna www.kungsbackateater.se

Datum / Tid

lördag, 8 oktober 2022 kl: 18:00

Plats

Kungsbacka, Kungsbacka Teater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad