Menu

Musik, magi, mysterier - Svenska Kammarkören

Kungsbacka

Kungsbacka Teater
söndag, 16 oktober 2022 kl:18:00

Musik, magi och mystik är teman när Svenska Kammarkören turnerar hösten 2022. Publiken bjuds på ett spännande utbud av stilar och känslor med bredd från renässansens polyfoni till 2000-talets tolvtonsmusik och vidare. Brahms oemotståndliga romantik ställs emot Cowies spännande, experimentella Lyre Bird Motet, och pianomusik i form av Debussys glittrande impressionism bryter av tillsammans med Taubes intimt komponerade bilder. Programmet avslutas med Esenwaldz vackra och suggestiva "Vineta" där en förlorad, förtrollad stad ur havens djup målas fram med hjälp av sång och slagverk.

Låt er svepas med av musikens magiska kraft, en afton i mystikens tecken.

Längd: ca 2 timmar inklusive paus

Servering finns.

Tänk på att du innan föreställningen kan förboka det du vill äta och dricka i pausen. Det du har beställt står sedan framdukat till dig och du slipper stå i kö. Mer tid till att njuta och umgås, med andra ord.

Biljettkassan och serveringen öppnar 1 timme innan föreställningen.

Handikapp och Ledsagarplats bokas på: 0300-834595

Arrangör: Kungsbacka Teater

Om Svenska Kammarkören 2022
Svenska Kammarkören, grundad 1997 och hemmahörande i Göteborg, är mångfaldigt prisbelönt för sin starka och dynamiska kommunikation. Körens repertoar spänner från renässansen till den allra nyaste musiken och dess mål är att presentera körmusik på hög nivå för en bred publik både nationellt och internationellt. Svenska Kammarkören, under ledning av dirigent Simon Kim Phipps, utmärker sig genom sina välkomponerade och spännande program. Genom åren har Svenska Kammarkören spelat in många CD-skivor, senast 2019, “The Lark Ascending”, för engelska skivbolaget Chandos. Kören kan också höras ofta i radio.

Om Simon Kim Phipps 2022
Simon Kim Phipps är Svenska Kammarkörens grundare och dirigent. Född i London har han sina rötter i den engelska körtraditionen. Hans inledde emellertid sin karriär i Göteborg som dirigent vid Stora Teatern och har sedan dess varit verksam vid operahus både i Tyskland och England. Utöver engagemanget i Svenska Kammarkören har Simon Kim Phipps idag uppdrag runt om i Sverige, däribland som ledare för VÄGUS, Västra Götalands Ungdomssymfoniorkester och som konstnärlig ledare för sommaroperanoperan på Läckö Slott.

Mer om kören på vår hemsida: www.svenskakammarkoren.se

Gör ditt besök hos oss till en helkväll.
Kungsbacka Teater ligger på promenadavstånd från flera av stadens populäraste restauranger och krogar. Perfekt för dig som vill äta något gott innan eller efter föreställningen.

Här kan du läsa mer: Kungsbacka Teater

För mer information och kommande föreställningar besök gärna www.kungsbackateater.se

Datum / Tid

söndag, 16 oktober 2022 kl: 18:00

Plats

Kungsbacka, Kungsbacka Teater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad