Menu

De Gyllene Åren

Kungsbacka

Kungsbacka Teater
söndag, 16 april 2023 kl:18:00

En musikkavalkad från 1950 och 1960-talen

Välkommen till en nostalgisk resa genom pop- och rockmusikens guldålder med minnenas melodier då de spelades på åtråvärda singlar eller EP-skivor hos kompisen eller på fikens och bensinstationeras jukeboxar. Tiden då vi lyssnade på Kvällstoppen och Tio i Topp och gladdes åt våra favoriters framgångar och tidningarna fylldes av färgsprakande bildreportage om våra idoler. Då vi fick vår ”egen musik”…. En kväll då vi kan mingla och tillsammans minnas de gyllene åren under 1950 och 1960-talen.

Medverkande
Leffe Carlsson
Mimmi Broberg
SeaBlue Band
The Flashmen

OBS! Åldergräns 13 år pga hög ljudnivå

Längd: ca 2 timmar och 30 minuter inklusive paus.

Servering finns.

Tänk på att du innan föreställningen kan förboka det du vill äta och dricka i pausen. Det du har beställt står sedan framdukat till dig och du slipper stå i kö. Mer tid till att njuta och umgås, med andra ord.

Biljettkassan och serveringen öppnar 1 timme innan föreställningen.

Handikapp och Ledsagarplats bokas på: 0300-834595

Leffe Carlsson som 1972 vann rikstävlingen Sveriges Rockprins på Gröna Lund i Stockholm. Året efter turnerade han runt om i Sverige som vår mest bokade folkparksartist. Leffe ingick också i Cheers och Fruit, vilka turnerade runt om i Norden. I samband med en turne i Nederländerna med gruppen Fruit hamnade låten Someday på de holländska hitlistorna och spelades frekvent i populära Radio Caroline. Leffe har också turnerat ihop med Bonnie Tyler och Elvis Presley-musikerna Scotty Moore och DJ Fontana.
Han blev invald i Radio Nostalgi Hall of Fame den 15 november 2015 och firar 50 år som artist under 2023. Som kuriosa kan nämnas att han är far till Andreas Carlsson - internationellt välkänd låtskrivare och tidigare jurymedlem i artisttävlingen""Idol".

Mimmi Broberg är artist och sångerska och välkänd för framträdande på såväl små som stora scener och underhållare på kryssningsfartyg. Hon har gott påbrå som dotter till musikern och sångaren Lenne Broberg som var populär på 1960-talet och som soloartist fick en Svensktoppshit med "Mälarö Kyrka".

SeaBlue Band är ett väl intrimmat coverband med en repertoar från De Gyllene Åren och med känsla för spelglädje och god publikkontakt. Under sina hittills tio år har bandet sedan 2014 årligen medverkat ideellt i festivalen "Rock Mot Cancer RMC" i Hjo som har till syfte att samla in medel till Barncancerfonden i Väst. Bland de eminenta musikerna i bandet märks gitarristen och sångaren Phil Evans som behärskar all musik och i sin karriär spelat med olika band i såväl i Sverige som utomlands. Han har under många år turnerat med den engelska gruppen The Overtures som efter en invit till ett Sir Elton John party 2008 blev förband till hans Nyårsshow på the O2 Arena i London.

The Flashmen
Göteborg - ”Lilla London” - var pop- och rockmusikens Mekka under de två decennierna då Sveriges flesta musikklubbar dök upp som svampar i ”Götet” och tonåringarna fick sin egen musik. Replokalerna var fullbokade med entusiastiska band som senare skulle bli succeer inte bara här i landet utan också utomlands. Det arrangerades popgalor och tävlingar som samlade en publik som aldrig förr och skivförsäljningen visade en brant kurva uppåt. Det är denna atmosfär som vi får återuppleva under kvällens föreställning i sällskap med The Flashmen - som firar sitt 60 års jubileum under 2023.


Arrangör: Radio Nostalgi

Gör ditt besök hos oss till en helkväll.
Kungsbacka Teater ligger på promenadavstånd från flera av stadens populäraste restauranger och krogar. Perfekt för dig som vill äta något gott innan eller efter föreställningen.

Här kan du läsa mer: Kungsbacka Teater

För mer information och kommande föreställningar besök gärna www.kungsbackateater.se

Datum / Tid

söndag, 16 april 2023 kl: 18:00

Plats

Kungsbacka, Kungsbacka Teater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad