Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Kultiration

Kungsbacka TeaterDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

OBS!
Platserna till Kultirations konsert på Kungsbacka Teater är onumrerade trots att numrerad biljett köps via ticnets system. Alla har en sittplats och samtliga platser är bra på denna teater. Detta upplägg innebär också möjligheter att stå framme vid scenen.

Insläpp i foajé/lounge: 20:00, DJ Livsfarligt bakom skivspelarna
Insläpp i konsertlokal: 20:45

Få den senaste informationen från Facebookevenemanget:
Kultiration

Som vi har längtat efter att kunna presentera denna bokning!
Eftersom flera i bandet växt upp i och runt Kungsbacka så är vi lite extra stolta och lokalpatriotiska när vi välkomnar bandet Kultiration till scenen på Kungsbacka teater.

Kultiration släppte sin första skiva 2004 och blev snabbt ett centralt namn i den reggae-, rytm- och hiphop-scen som då tålmodigt växte i Sverige, långt ifrån radions spellistor. Kultiration sammanförde på denna första skiva svensk folkmusik och reggae på ett sätt som ingen hade gjort tidigare och förmedlade i sina texter ett engagerat och spirituellt budskap som talade till samtiden. Bandet har sedan dess släppt 4 skivor, spelat hundratals konserter och utvecklat ett helt eget sound och uttryck som gett dem en stor och trogen publik. Där den svenska reggae- och hiphopscenen generellt kan tyckas ha rört sig mot ett alltmer elektroniskt och beatigt sound så har Kultiration alltid varit levande musik; ett band bestående av fantastiska musiker, med en närvaro vid livekonserter som gjort att de av många anses vara ett av de bästa livebanden i genren. Bandet frontas dessutom av en sångare som besitter en av Sveriges mest unika röster, en sångare vars texter berör och engagerar. Reflektioner kring vår samtid och vad det innebär att vara människa, sökandet efter vart vi kommer ifrån och vart vi egentligen är på väg är centrala teman i Kultirations texter. Bandets lyssnare poängterar ofta att det djupa budskapet i texterna inspirerar och skapar hopp om en ljusare framtid. Många ”yngre” band i genren har märkbart inspirerats av Kultirations sätt att skapa musik och skriva texter. Kultiration är helt enkelt ett band som gjort ett bestående subkulturellt avtryck i den svenska musikhistorien.

Men Kultiration är ingalunda ett historiskt fenomen, även om den långa paus bandet haft från livekonserter fått många att befara att så skulle vara fallet. Nu i november står de på Kungsbacka teaters scen hungrigare än någonsin och rykten säger oss att vi kanske till och med kan få höra nytt material om vi har tur. Oavsett vad så vet vi att vi kommer att få en fantastisk konsertupplevelse. Teatersalen kommer ”byggas om” för att möjliggöra både dans och sittande lyssning. När bandet berättade att publiken tillslut reste sig ur stolarna då de för ett antal år sedan spelade i Stenhammarsalen på Göteborgs Konserthus tänkte vi att vi skall vara förutseende. Så kom, dansa, lyssna och ta del av denna fantastiska kväll som Kultiration kommer att skapa på Kungsbacka teater.

Längd: 1 timme och 30 minuter. Ingen paus.

Servering finns.

Teaterkassan och serveringen öppnar 1 timme innan föreställningen.

Arrangör: Kultur & Turism

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-11-28 21:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Kultiration

Kultiration, En Timme Kvar Att Leva på Spotify

Grogrund

En Timme Kvar Att Leva

Kultiration, Lejoninna på Spotify

Kultiration

Lejoninna

Kultiration, Seen and Gone på Spotify

Kultiration

Seen and Gone

Kultiration är ett reggaeband från Göteborg. Bandet skiljer sig från många andra reggaeband genom att de experimenterar med stilar och uttryck vilket gett dem en bred publik. Bland annat kan man höra tydliga influenser från jazz och folkmusik. Som en internationell motsvarighet brukar nämnas bandet Groundation från USA.


Våren 2009 släpptes bandets fjärde och självbetitlade skiva Kultiration.


Sångaren i Kultiration, Marcus Berg, släppte den 1 februari 2007 ett soloalbum, Markendeya.