Yes I Am - Lisa Miskovsky med flera

Kungsbacka TeaterDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

OBS! Lisa Miskovsky går på scen kl.18.00

Yes I Am - Songwriterfestival 13-14 februari.

Köper du biljett till båda dagarna, 13+14/2, så betalar du 400:- för båda dagarna.
Dessa är endast bokningsbara via Kungsbacka Turistbyrå 0300-834595

Få den senaste informationen från Facebookevenemanget
Yes I Am – Lisa Miskovsky m.fl

Festivalen Yes I am vill att publiken ska få uppleva sånger och låtar från artister med förmåga att förmedla ett budskap. Vi vill presentera en blandning av nya och etablerade artister och på så sätt främja en utveckling. Det gemensamma för alla artister är att de håller hög kvalitet och att de själva skriver sitt material.

16.00 Löftadalens Singer-Songwriters
En grupp bestående av 16 otroligt olika singer/songwriters som rör sig i genrer som country, pop, rock, jazz och visa. Deltagarna kommer från hela Sverige och spenderar det här året på Löftadalens folkhögskola för skriva sånger och nå fram till sitt eget unika uttryck. Med andra ord: en saligt brokig blandning av artister och sånger.

17.00 Anton Fermhede
Akustisk klassisk rock möter folkpop när den är som bäst. Kungsbackasonen Anton Fermhede blandar sina ärliga texter med sköna gitarrmelodier som för tankarna till de banbrytande Singer-Songwriterartisterna från det stora landet i väst.

18.00 Lisa Miskovsky
Lisa Miskovsky är en av musiksveriges största namn och låtskrivare. Nu kommer Lisa till Kungsbacka med sin trio. Med drygt 200 000 sålda album behöver Lisa Miskovsky knappt någon vidare presentation. Lisa har sålt guld och platinaskivor, toppat albumlistor och vunnit många Rockbjörnar och Grammis. Senaste plattan Umeå släpptes hösten 2013.

I år har Lisa valt att spela mer avskalat med sin syster Carolina och pianisten Jonas Svennem. Lisa har letat efter ett intimare uttryck där Lisa kommer närmare publiken. Just nu arbetar Lisa med nytt material och vi ser med spänning fram emot att få ta del av det.

Längd: ca 3 timmar inklusive pauser

Servering finns.

Biljettkassan och serveringen har öppet från kl.15.00

Arrangör: Kultur & Turism, Region Halland, Löftadalens Folkhögskola

Kungsbacka Teater

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2016-02-14 16:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Lisa Miskovsky

Lisa Miskovsky, Why Start A Fire på Spotify

Umeå

Why Start A Fire

Lisa Miskovsky, Still Alive på Spotify

Still Alive (The Theme from Mirror's Edge) - The Remixes - EP (Bonus Track Version)

Still Alive

Lisa Miskovsky, Driving One Of Your Cars på Spotify

Lisa Miskovsky (Re-release)

Driving One Of Your Cars

Lisa Maria Miskovsky Sommer, född 9 mars 1975 i Holmsund utanför Umeå, är en svensk musiker och popsångerska. Hon har även aktivt ägnat sig åt idrott, bland annat snowboard och ishockey. Miskovsky har för sin musik vunnit minst en Grammis och fyra Rockbjörnar. Hon är syster till Carolina Miskovsky.


Miskovskys far kommer från Tjeckien och hennes mor från Finland. Fadern var kontrabasist och blev bekant med en finländska (Lisa Miskovskys blivande mor) under ett turnébesök i Helsingfors i början av 1970-talet. Hon föddes i västerbottniska Holmsund och bodde i byn Vännfors fram till årskurs 7 (gick i skola i Vännäsby). Som tolvåring flyttade familjen till Umeå, och Lisa Miskovsky gick därefter högstadiet på Grubbeskolan. Då hade hon redan uppmärksammats för sina egenkomponerade låtar. Under högstadietiden gjorde hon sin TV-debut i Café Umeå, där hon medverkade som del av rockbandet Lipstick (bestående av fyra tonårstjejer).


1993 började Lisa Miskovsky åka snowboard, samtidigt som hennes musikintresse ledde till piano- och gitarrträning. Senare skulle hon börja åka runt på olika musikspelningar. Detta skedde parallellt med snowboardkarriären, där hon bland annat kom att bli medlem av svenska snowboardlandslaget.


Debutalbumet Lisa Miskovsky kom ut den 25 april 2001. Miskovsky belönades 2002 med två Rockbjörnar, i kategorierna Årets svenska nykomling och Årets svenska kvinnliga artist. Hennes andra album, Fallingwater, släpptes i oktober 2003 och producerades av Joakim Berg i Kent. För detta album tilldelades hon priset för Årets kvinnliga artist på Grammisgalan 2004. Hon har även medverkat på In Flames album Come Clarity (låten "Dead End").


2006 tilldelades hon Norrlandsförbundets utmärkelse Olof Högbergplaketten för en populärmusikalisk kulturgärning med stor genomslagskraft. Året efter fick hon motta två nya Rockbjörnar, som Årets svenska kvinnliga artist och Årets svenska album.


År 2008 skrev och medverkade hon i låten "Still Alive" som är temalåten för det svenskproducerade spelet Mirror's Edge, som hade världspremiär 11 november samma år.


2012 medverkade hon för första gången i Melodifestivalen med låten "Why Start A Fire". Med låten gick hon direkt till final och hamnade där på nionde plats.


Förutom egen musik skriver Miskovsky även för andra artister. Bland annat har hon skrivit Backstreet Boys världshit Shape of My Heart.


Lisa Miskovsky har varit aktiv i flera idrotter, inte bara i snowboard. Bland annat har hon spelat ishockey i Björklövens damlag.


Miskovsky har starka band till Piteå sedan hon läste musik där. Hon hälsar på och spelar i staden regelbundet.


Hon gifte sig 2003 med den norske snowboardåkaren Marius Sommer. De har två barn ihop, födda 2007 och 2010, och bor i Umeå.