Menu

Headline Blues Band

Kungsbacka

Restaurang Ester
torsdag, 28 februari 2019 kl:19:30

Headline Blues Band

Två saker står ut när man ser Headline Blues Band spela. Dels en respekt för traditionen och musiken, men framför allt att det ska svänga och sprida glädje.

Den blues som bandet spelar har främst sina rötter i West Coast Bluesen, dvs en lite svängigare och jazzigare blues än den traditionella Chicagobluesen. Då pianot spelar en central roll i bandet, är det också oundvikligt att inte även inspireras av New Orleans, och den smygfunkiga Southern Soul-musik som kom på tidigt 60-tal. Repertoaren är en blandning av egen musik och låtar fån andra artister, kända som okända. Det viktiga är emellertid att det svänger.

Bandets pianist, sångare och huvudsaklige låtskrivare, Johan Öhman, växte upp i Västerbottens blues-Mecka, Norsjö, där bluesband kom fram som svampar ur marken på 70- och 80-talet. Efter att ha spelat i en mängd olika band i olika genrer träffade han de övriga medlemmarna (Ulph Johansson, Ulf Sundqvist och Thomas Fredlander), alla rutinerade och välmeriterade musiker, och Headline Blues Band föddes.
Bandet har nu funnits i ungefär fem år, och byggt upp en trogen följarskara av bluesälskare. De har också nyligen representerat Sverige i European Blues Challenge, samt gjort framgångsrika spelningar i Spanien.
Nyligen spelade också bandet på Trettondagsblues på Fasching, Stockholm, tillsammans med Trickbag och Mud Morganfield. Bandet släppte 2017 sin debutskiva, Blues and Trouble, som fått bra recensioner.

Sagt om bandet och skivan:
”Med bluesen i grunden seglar bandet ut på en musikalisk färd som imponerar. Mycket kompetent musik, kryddad med bland annat soul och influenser från en rad legender…” Västerbottens-Kuriren

”Umeåbandet är lika bekväma , med fötterna djupt i ett träsk som på en rockklubb… … ett oerhört kapabelt bluesband!” Folkbladet

”Headline Blues Band gjorde succé på Trettondagsbluesen på Fasching. Väldigt många har tackat oss i föreningen för att vi tog hit dem!” Arne Swedin, Stockholms Bluesförening

Tider
Insläppstid: 19.00
Spellängd: 2 tim

Åldersgräns: 18 år.
Ok för yngre i målsmans sällskap.

En mötesplats för alla tillfällen och festlighter. I bakgrunden spelas alltid skön musik, allt ifrån lokala band till kända DJ:s. Hos oss är det aldrig tonlöst. I Vår mat möter svenska smaker resten av världen, fokus ligger på högkvalitiva råvaror efter säsongen har att erbjuda. Vi serverar drycker från hela världen med omsorg och kunnande.

Datum / Tid

torsdag, 28 februari 2019 kl: 19:30

Plats

Kungsbacka, Restaurang Ester

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

200kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad