Menu

Julupplevelse på slottet 16:00

Kungsbacka

Tjolöholms Slott
söndag, 8 december 2019 kl:16:00

Julbord som på grevens tid


I början av 1900-talet firade greveparet Bonde julen på Tjolöholms Slott. Då placerades en högrest julgran i slottshallen, där den dekorerades helt i silver. Än idag står julgranen på samma plats varje jul, alltid med dekorationer i silver.


När julbordet idag dukas upp på Tjolöholms Slott, är det inspirerat av julfirandet på slottet under greveparet Bondes tid. Precis som då dukas julmåltiden upp i stora hallen, för att sedan avnjutas i brasans sken i slottets pampiga matsal. Familjen Dickson, grevinnan Blanche Bondes familj, härstammar från Skottland och England, och på dagens julbord finns brittiska specialiteter, blandat med viltdelikatesser och rätter med lokala råvaror såsom pepparrot och grönkål. Sammanlagt serveras över sextio rätter på slottets julbord.


Slottsmässsigt julfirande med levande musik


Julbordsupplevelsen på Tjolöholms Slott börjar med värmande glögg och trivsamt mingel i biljardrummet. När gästerna förser sig vid julbordet är det levande musikunderhållning vid flygeln och i både hall och matsal sprakar de öppna spisarna.

Datum / Tid

söndag, 8 december 2019 kl: 16:00

Plats

Kungsbacka, Tjolöholms Slott

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

0kr - 925

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad