Menu

Existentiell Filmkväll–Kapernaum

Linköping

Babettes Kafferi & Bageri (Kyrksalen)
fredag, 15 november 2019 kl:18:00

Under våra år som kulturarrangörer i Linköping har Babettes fått utforska många olika uttryck: bildkonst, musik, poesi, litteratur och dans. Men film har dröjt – tills nu! Vi har funderat och pratat om hur roligt det skulle vara att få visa film sedan starten, men först nu blir det av!


Den 15 november anordnar vi vår första "Existentiell Filmkväll" tillsammans med studieförbundet Bilda. Det innebär att en riktigt bra filmrulle visas, och därefter följer ett samtal om de frågor filmen väcker. Vad passar bättre än att i det kyliga, ruskiga novembermörkret krypa upp i en fåtölj och se en riktigt bra film? Men istället för en b-film på Netflix ensam hemma i soffan, ta klivet till ett varmt och mysigt Babettes och se på film tillsammans med andra! Vi saknar förvisso den sköna bio-fotöljen men kan utlova desto godare film-fika!


Film:
Denna kväll visas den fantastiska filmen Kapernaum. I den libanesiska regissören Nadine Labakis hyllade film möter vi Zain som är 12 år och lever på gatorna i Beirut. Efter en rad olyckliga händelser arresteras han och döms till fängelse. Där får han nog och bestämmer sig för att stämma sina föräldrar för att de satt honom till världen.


Samtal:
Efter filmen följer ett mellan juristen Dona Hariri och journalisten och programledaren Anna Lindman från SVT. Samtalet leds av Magnus Sundell. Även publiken bjuds in i samtalet.


Medverkande:


Dona Hariri – jurist, föreläsare och författare. Har under många år arbetat med folkbildning som ett sätt att överbrygga glappet mellan rättssystemet och medborgare. Hon har bl a varit jurist på Barnombudsmannen och sakkunnig inom migration på Rädda Barnen. Hon har också varit programledare för programserien "Justitia" i Sveriges Television. I höst debuterade Dona som författare med boken "Fatta lagen" (Norstedts).


Anna Lindman – journalist och programledare på Sveriges Television, med inriktning på existentiella frågor och religion. Har
bl a varit programledare för serierna "Meningen med livet" och "Från Sverige till himlen". Hon är även reporter på "Uppdrag granskning" och har skrivit och medverkat i flera böcker, senast i nyutkomna "Alla kan dö" (Kaunitz-Olsson) tillsammans med Nina Hemmingsson. Just nu är Anna aktuell med programserien "Gud så gott" i SVT, där hon tillsammans med Johanna Westman undersöker förhållandet mellan religion och mat.


Samtalsledare:
Magnus Sundell – programproducent på Studieförbundet Bilda, journalist.


Plats: Babettes kafferi (Filmvisning i kyrksalen intill och samtal i kafferiet)


Tid: Fredag 15 november kl 18.00


Evenemanget görs av Babettes Kulturförening, Studieförbundet Bilda i samarbete med Linköpings Kommun och Fritid

Datum / Tid

fredag, 15 november 2019 kl: 18:00

Plats

Linköping, Babettes Kafferi & Bageri (Kyrksalen)

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

125

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad