Menu

Litteratursalong Jägerfeld & Strandberg

Linköping

Babettes Kafferi
tisdag, 10 mars 2020 kl:19:00

Välkomna till vårens första litteratursalong som går i skräckens och terapins tecken! Författarna Jenny Jägerfeld och Mats Strandberg låter i boken "Monster i terapi" skräcklitteraturens ikoner möta sina egna demoner. De tar några av litteraturhistoriens mest klassiska monster och låter dem gå till en psykolog i nutid. Kan karaktärerna hjälpas innan de faktiskt blir monster?


Vi sätter igång samtalet kl 19:00 och inträdet är 100 kr. Kafferiet är öppet före evenemanget. OBS begränsat antal platser! Det är förköp som gäller, vi säljer endast biljetter i dörren om det inte är slutsålt.


Eventet arrangeras i samarbete med Linköpings Kultur & fritidsnämnd och Studieförbundet Bilda.


Handling: En psykolog är försvunnen. På hennes mottagning hittas en samling dokument: en arbetsdagbok, brev, researchmaterial och transkriberingar av de terapisessioner som hon genomfört inom ramen för ett bokprojekt. Där får vi följa samtalen med en identitetsstörd läkare, en lesbisk psykopatvampyr, en manisk vetenskapsmans fruktade avkomma och en narcissistisk dandy. De brottas med tidlösa dilemman som vi alla kan känna igen oss i. Hur lär man sig acceptera sina oönskade sidor? Hur bejakar man sin sexualitet i en värld med alltför snäva ramar? Om alla bemöter dig med rädsla, kan du annat än hata dig själv? Och hur åldras man med värdighet i ett samhälle besatt av skönhet?

Datum / Tid

tisdag, 10 mars 2020 kl: 19:00

Plats

Linköping, Babettes Kafferi

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad