Menu

Cleo, Kristin Amparo & Broke n Tipsy / Femtastic

Linköping

Backstage, Konsert & Kongress
fredag, 25 april 2014 kl:20:00

Nu gör Arenabolaget och Arrangörskollektivet Move Over gemensam sak. En helkväll fylld med föreläsning, livekonsert och djs med fokus på aktuella samhällsfrågor och nyskapande kultur. På scenerna står Föreningen Storasyster, artisterna Cleo, Kristin Amparo & Broke n Tipsy samt NeyNey och Missdj från nätverket Femtastic. Kvällen äger rum den 25 april i Backstage på Konsert & Kongress.

Cleo, Kristin Amparo & Broke n Tipsy
Cleo & Kristin Amparo är en unik duo inom svensk hiphop och soul, som fått hela Sverige att gunga med sin fantastiska karisma och liveshow. Med rötterna i Nordafrika, Colombia, svensk jazz och norrländsk hiphop trampar dessa kvinnor helt ny mark med sin musik. Cleos magiska energi när hon spottar verser rimmar perfekt med Kristin Amparos djupa och gränslösa soulröst. Just denna röst har gjort henne känd i hela musiksverige som ”det närmaste Sverige kommit Ella Fitzgerald och Amy Winehouse i en och samma person” vilket DN Kultur kallade henne med betyget 5 av 5.

Både Cleo och Kristin Amparo har samarbetat med många stora artister som Looptroop Rockers, Syster sol, Adam Tensta och Daniel Adams Ray. Men tillsammans får de en alldeles säregen tyngd och mening. En meningsfullhet för sin genre, sin publik och sig själva som artister och inspiratörer.

Musiken har alltid varit ett sätt att skapa förändring enligt dessa två artister. Cleo har med låten “Hårt mot hårt” tillsammans med Looptroop Rockers fått tusentals tjejer och killar att sätta näven i luften mot orättvisor. I september 2013 släppte de låten “FATTA” tillsammans med Syster sol och sitt crew Femtastic, som fick ett enormt genomslag.

Cleo är en av grundarna till crewet och bolaget Femtastic, där hon samlat kvinnliga kulturaktörer inom urban musik sedan tre år tillbaka.

Soundcloud


Neyney & MissDJ (Femtastic)
Femtastic är ett nätverk för kvinnor inom den urbana musikscenen i Sverige. Femtastic jobbar som ett kreativt kollektiv och har gjort sig ett namn på sina klubbar, event och feta liveakter. Denna kväll kommer residenterna NeyNey och Missdj och blessar dansgolvet med all form av tung urbanmusik som finns. Förvänta er mycket bas i form av hiphop/dancehall/afrobeats!
www.femtastic.se

NeyNey rör sig mellan svängig Hiphop och RnB, till dansant Dancehall och Reggae. Med sina tighta mixar blandar hon genre och stil efter dansgolvets puls och vet precis hur hon ska bygga upp en stämning. Med kärlek för svensk musik kommer hon alltid in med det nyaste från sitt crew, och representerar bra med hiphop-ladies i sina selections. Sent på natten kommer tyngre basiga och elektroniska ljudbilder som afrotech, kwaito, bailefunk och dubstep.

Missdj har aktivt spelat skivor sedan 2003 och är ett välkänt namn i Stockholm inom urban musik. Hon spelar allt ifrån laidback Hiphop/Rnb/Reggae, till att skapa ett tungt dansgolv där musiken roterar mellan Afrobeat, Hiphop, Caribbean och Dancehall. Det som utmärker Missdj som dj är hennes sätt att blanda olika genres och oändliga kärlek för ”classics”, särskilt inom 90’s hiphop. Du får alltid höra de låtarna du glömt att du älskar, blandat med ”det senaste”.

Missdj har kört som warm up för Don Omar, Magic System, Elliphant, Syster Sol, Stylo G/Tego Calderone/ Lutan Fyah, Jah Mason och Norrisman (med Sugarcane).

Arrangörskollektivet M/O bildades 2012 med visionen att göra arrangemang
med artister och personer som vi inspireras av, att låta samtalet vara en viktig
del och att sätta kvinnliga artister i centrum. Vi vill visa olika former av
scenkonst och låta huvudpersonerna berätta om sitt artistskap, sin kreativa
process och sin resa och vi vill göra det på olika scener. Vi hoppas kunna
bidra till ett jämlikt kulturutbud, sprida inspiration och ge vår publik fina
upplevelser.

www.kollektivetmo.wix.com
Kollektivetmo facebook
Instagram @kollektivetmo

I samband med denna kväll bjuder vi in till en förläsning med Föreningen Storasyster. Från klockan 18.00 är du varmt välkommen till Studion, Konsert & Kongress, för en föreläsning om sexuellt våld.
Föreläsningen är gratis. Det finns ett begränsat antal.
Föreningen Storasyster är en feministisk, partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som vänder sig till den som utsatts för våldtäkt eller sexuella övergrepp. Även till den som är anhörig. De erbjuder stöd och gemenskap av personal och volontärer varav vissa av de själv har erfarenhet av sexuella övergrepp i olika former. De arbetar även aktivt för att förebygga sexuellt våld. Våren 2014 lanserar Föreningen Storasyster kampanjen ”JAG AGERAR” som är en kampanj vars syfte är att förenkla för allmänheten att ta ställning mot sexuellt våld.


Läs mer om föreläsningens innehåll här: Föreläsning
Besök Föreningen Storasysters hemsida: www.foreningenstorasyster.se

Arrangör: Arenabolaget i Linköping AB på uppdrag av Kultur- och Fritidsnämnden. Tillsammans med Arrangörskollektivet Move Over.

13 år med leg.kontroll i baren

Backstage, Konsert & Kongress
Dörrar: 20.00
Cleo & Kristin Amparo Live: 22.00
Femtastic spelar skivor före och efter konserten

Lokal: Backstage
Onum ståplats

För mer information och kommande evenemang besök gärna vår hemsida Arenabolaget

Datum / Tid

fredag, 25 april 2014 kl: 20:00

Plats

Linköping, Backstage, Konsert & Kongress

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

140kr - 180

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad