Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 20:00

Cleo, Kristin Amparo & Broke n Tipsy / Femtastic

Backstage, Konsert & KongressDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Nu gör Arenabolaget och Arrangörskollektivet Move Over gemensam sak. En helkväll fylld med föreläsning, livekonsert och djs med fokus på aktuella samhällsfrågor och nyskapande kultur. På scenerna står Föreningen Storasyster, artisterna Cleo, Kristin Amparo & Broke n Tipsy samt NeyNey och Missdj från nätverket Femtastic. Kvällen äger rum den 25 april i Backstage på Konsert & Kongress.

Cleo, Kristin Amparo & Broke n Tipsy
Cleo & Kristin Amparo är en unik duo inom svensk hiphop och soul, som fått hela Sverige att gunga med sin fantastiska karisma och liveshow. Med rötterna i Nordafrika, Colombia, svensk jazz och norrländsk hiphop trampar dessa kvinnor helt ny mark med sin musik. Cleos magiska energi när hon spottar verser rimmar perfekt med Kristin Amparos djupa och gränslösa soulröst. Just denna röst har gjort henne känd i hela musiksverige som ”det närmaste Sverige kommit Ella Fitzgerald och Amy Winehouse i en och samma person” vilket DN Kultur kallade henne med betyget 5 av 5.

Både Cleo och Kristin Amparo har samarbetat med många stora artister som Looptroop Rockers, Syster sol, Adam Tensta och Daniel Adams Ray. Men tillsammans får de en alldeles säregen tyngd och mening. En meningsfullhet för sin genre, sin publik och sig själva som artister och inspiratörer.

Musiken har alltid varit ett sätt att skapa förändring enligt dessa två artister. Cleo har med låten “Hårt mot hårt” tillsammans med Looptroop Rockers fått tusentals tjejer och killar att sätta näven i luften mot orättvisor. I september 2013 släppte de låten “FATTA” tillsammans med Syster sol och sitt crew Femtastic, som fick ett enormt genomslag.

Cleo är en av grundarna till crewet och bolaget Femtastic, där hon samlat kvinnliga kulturaktörer inom urban musik sedan tre år tillbaka.

Soundcloud


Neyney & MissDJ (Femtastic)
Femtastic är ett nätverk för kvinnor inom den urbana musikscenen i Sverige. Femtastic jobbar som ett kreativt kollektiv och har gjort sig ett namn på sina klubbar, event och feta liveakter. Denna kväll kommer residenterna NeyNey och Missdj och blessar dansgolvet med all form av tung urbanmusik som finns. Förvänta er mycket bas i form av hiphop/dancehall/afrobeats!
www.femtastic.se

NeyNey rör sig mellan svängig Hiphop och RnB, till dansant Dancehall och Reggae. Med sina tighta mixar blandar hon genre och stil efter dansgolvets puls och vet precis hur hon ska bygga upp en stämning. Med kärlek för svensk musik kommer hon alltid in med det nyaste från sitt crew, och representerar bra med hiphop-ladies i sina selections. Sent på natten kommer tyngre basiga och elektroniska ljudbilder som afrotech, kwaito, bailefunk och dubstep.

Missdj har aktivt spelat skivor sedan 2003 och är ett välkänt namn i Stockholm inom urban musik. Hon spelar allt ifrån laidback Hiphop/Rnb/Reggae, till att skapa ett tungt dansgolv där musiken roterar mellan Afrobeat, Hiphop, Caribbean och Dancehall. Det som utmärker Missdj som dj är hennes sätt att blanda olika genres och oändliga kärlek för ”classics”, särskilt inom 90’s hiphop. Du får alltid höra de låtarna du glömt att du älskar, blandat med ”det senaste”.

Missdj har kört som warm up för Don Omar, Magic System, Elliphant, Syster Sol, Stylo G/Tego Calderone/ Lutan Fyah, Jah Mason och Norrisman (med Sugarcane).

Arrangörskollektivet M/O bildades 2012 med visionen att göra arrangemang
med artister och personer som vi inspireras av, att låta samtalet vara en viktig
del och att sätta kvinnliga artister i centrum. Vi vill visa olika former av
scenkonst och låta huvudpersonerna berätta om sitt artistskap, sin kreativa
process och sin resa och vi vill göra det på olika scener. Vi hoppas kunna
bidra till ett jämlikt kulturutbud, sprida inspiration och ge vår publik fina
upplevelser.

www.kollektivetmo.wix.com
Kollektivetmo facebook
Instagram @kollektivetmo

I samband med denna kväll bjuder vi in till en förläsning med Föreningen Storasyster. Från klockan 18.00 är du varmt välkommen till Studion, Konsert & Kongress, för en föreläsning om sexuellt våld.
Föreläsningen är gratis. Det finns ett begränsat antal.
Föreningen Storasyster är en feministisk, partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som vänder sig till den som utsatts för våldtäkt eller sexuella övergrepp. Även till den som är anhörig. De erbjuder stöd och gemenskap av personal och volontärer varav vissa av de själv har erfarenhet av sexuella övergrepp i olika former. De arbetar även aktivt för att förebygga sexuellt våld. Våren 2014 lanserar Föreningen Storasyster kampanjen ”JAG AGERAR” som är en kampanj vars syfte är att förenkla för allmänheten att ta ställning mot sexuellt våld.


Läs mer om föreläsningens innehåll här: Föreläsning
Besök Föreningen Storasysters hemsida: www.foreningenstorasyster.se

Arrangör: Arenabolaget i Linköping AB på uppdrag av Kultur- och Fritidsnämnden. Tillsammans med Arrangörskollektivet Move Over.

13 år med leg.kontroll i baren

Backstage, Konsert & Kongress
Dörrar: 20.00
Cleo & Kristin Amparo Live: 22.00
Femtastic spelar skivor före och efter konserten

Lokal: Backstage
Onum ståplats

För mer information och kommande evenemang besök gärna vår hemsida Arenabolaget

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2014-04-25 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Kristin Amparo

Kristin Amparo, I See You på Spotify

I See You

I See You

Kristin Amparo, I See You - Videsater Edit på Spotify

I See You

I See You - Videsater Edit

Kristin Amparo, Kär & Galen på Spotify

Vem E Han

Kär & Galen

Amparo adopterades till Sverige från Cali i Colombia vid fem månaders ålder och växte upp på Lidingö. Redan som barn uppmärksammades hon för sin sång och började vid 10-årsäldern vid Adolf Fredriks musikklasser. Efter gymnasiet turnerade hon Sverige runt tillsammans med Oskar Linnros och Daniel Adams-Ray. Hon har studerat vid flera folkhögskolor och vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Redan under gymnasietiden fick hon erbjudanden om skivkontrakt men tackade nej, då hon inte kände sig redo och hade för många inre frågor att reda ut om sin identitet och adoptionsbakgrund och funderade på att utbilda sig till jurist för att arbeta med kvinnorättsfrågor i stället. Genom en slump upptäckte hennes biologiska mor en bild på henne i en adoptionsartikel i en colombiansk tidning och så återfann de varandra efter många år. Efter en återföreningsresa till ursprungsfamiljen kände hon sig reda att på allvar satsa på en musikkarriär och anmälde sig till TV4:s talangprogram X Factor Sverige 2012, varigenom hon blev synlig för en bredare publik.


Hon har efterhand rört sig alltmer mot jazz och soulmusik men sjunger inom många olika musikstilar, såsom i punkduon STRIKE, i tolvmannabandet Combo De La Musica och i det kvinnliga musikkollektivet Femtastic. Hon har också sjungit i sitt Kristin Amparo Band och Lakitty samt tillsammans med bland andra Cleo, Nina Persson och Charlotte Perelli. Stor framgång väckte samarbetet med Albin med listhiten "Din soldat" sommaren 2014 och John de Sohn med "Dance Our Tears Away", som förutom listframgångar också är signaturmelodi till TV4:s Let's Dance. Sommaren 2014 blev hon tämligen unik med att uppträda i Allsång på Skansen två gånger samma sommar, med Albin och i ett senare program med John de Sohn. Samma sommar uppträdde hon med Albin på Pridefestivalen, med John de Sohn på Världens barn-galan i SVT den 3 oktober 2014 och i Så ska det låta 2015 tillsammans med Jasmine Kara.


Hon var en av nyckelpersonerna för den stora musikutbytessatsningen KWAAO mellan Sverige och Sydafrika 2013.


När Kristin Amparo deltog i Melodifestivalen 2015 var det ett tydligt steg att framträda som soloartist. Med "I See You" – skriven tillsammans med Fredrik Kempe och David Kreuger – gick hon till Andra chansen men blev utslagen i röstningsduellen mot Hasse Andersson. Den kritikerrosade låten tillbringade två veckor på Sverigetopplistan och nådde som bäst plats 40.


Amparo fick 2009 Alice Babs jazzstipendium för "innerliga tolkningar och djärv improvisationskonst över ett brett stilistiskt spektrum".


Cleo

Cleo, 240 ft Alina Devecerski på Spotify

240 ft Alina Devecerski

240 ft Alina Devecerski

Cleo, UÅ på Spotify

Cleo, Kär & Galen på Spotify

Vem E Han

Kär & Galen