kl: 21:00

Linköping Rock & Blues 2015

Backstage, Konsert & KongressDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Varmt välkommen till Linköping Rock & Blues 2015!

Jimmy Uller Rock Blues Band
I bandet ingår musikern och skådespelaren Jimmy Uller på trummor, den oerhört meriterade basisten Hasse Bengtén och på gitarr Ola Engström, som sjöng med Louise Hoffsten i Körslaget. Dessutom, kvällen till ära, så förstärks bandet av TV4-profilen och fuskbyggarjägaren Lennart Ekdal som med raspig bluesröst och flinka gitarrfingrar tillför bandet ytterligare tyngd och känsla.

Lennart Ekdal är journalist, programledare och moderator. Han har under 20 års tid jobbat brett som moderator i svenskt samhällsliv. Hans seminarier präglas av en god stämning med en kritisk ton parad med humor och en rejäl glimt i ögat. Det är inte konstigt att han utsågs av finansbranschen till Årets Moderator 2010.
Lennart har en lång bakgrund som ekonomisk/politisk nyhetsjournalist på DN, VA, TV-Aktuellt och TV 4. Han har varit samhällsprofil på TV4 sedan starten och lett i stort sett samtliga samhällsprogram, bl.a. Kvällsöppet och Kalla Fakta. Många känner även igen honom som programledare från Fuskbyggarna. Lennart har ett flertal gånger utsetts till bästa ekonomijournalist i radio/tv och Årets ekonomijournalist.

Redan 1995 tilldelades han Stora Journalistpriset för intervjuer och reportage med bett, insikt och humor. Detta är ord som väl beskriver Lennart.
Det kanske inte alla känner till är att det utanför det journalistiska värvet finns en passion för musik, främst rock och blues. Lennart spelar gitarr och sjunger med den äran gärna tillsammans med barndomsvännen Jimmy Uller i dennes Rock och Bluesband.

Dan Owe Michael Hylander
Född 21 juni 1954 i Malmö, är en svensk låtskrivare, sångare och gitarrist. Under 1970-talet bildade han rockgruppen Raj Montana Band som kom att utveckla sig till hans och Py Bäckmans gemensamma kompband. Skuggor i skymningen och Svart kaffe blev stora singelhits.
Den första stora kommersiella framgången kom med albumet September 1981 innehållande sånger som Farväl till Katalonien och Solregn. Nästa album, ...om änglar o sjakaler (1984) blev hans hittills största framgång och första platinaskiva. Skuggor i skymningen och Svart kaffe blev också stora singelhits. Hylander medverkade också 1985 på ANC-galan mot apartheid, tillsammans med den dåvarande svenska rockeliten och ett tillfälligt återförenat Raj Montana Band. Året därpå turnerade han i Zambia och Zimbabwe med bl.a. Peps Persson och Py Bäckman.

Hösten 2009 satte Dan Hylander samman sitt första band på drygt 20 år och turnerade flitigt och framgångsrikt. Den 16 mars 2011 släpptes skivan Den försenade mannen som CD och vinyl och nådde plats 4 på svenska försäljningslistan. Hans bästa listplacering sedan Kung av onsdag 1986. Albumet var hans första i eget namn på 17 år.

Jan Rune Bark
Född 1958, uppvuxen i Nynäshamn, är en svensk gitarrist och musiker. Han slog igenom med gruppen The Radio i början av 1980-talet och har sedan 1982 spelat in skivor och medverkat på otaliga turnéer med Ulf Lundell. Bark var också medlem i Triad som hade en hit med låten Tänd ett ljus 1987.

Under en period i början av 1990-talet medverkade Bark i ett antal melodifestivaler som låtskrivare och körsångare, bland annat till Nick Borgen.
Numera är Bark aktiv som solomusiker och ger ut album under eget namn.
Under 2010-2011 spelade Janne Bark bland annat med Dan Hylander & Orkester och Ulf Lundell samt med sitt eget band, Janne Bark Band.

Fredrik ”Frallan” Jonsson
Från det lilla samhället Kisa, som ligger 5,5 mil söder om Linköping spelar både egen sin musik men gärna även covers av Lundell och Springsteen.

Han är född och uppvuxen i Kisa, en gång en viktig knytpunkt för färdvägarna i södra Östergötland som då låg strategiskt längs ridvägen mellan Stockholm och Kalmar. Idag blandas den historiska bebyggelsen med byggnader formade av folkhemmets framtidstro och optimism. Kisa är en stad som påverkar sina besökare och präglar sina invånare. ”Frallan” beskriver Kisa som ”en plats mellan bergen vid en sjö, en by där industrierna står kvar och “en by där mina minnen lever kvar. Han klär sig gärna i svart på scenen, står bredbent med uppkavlade ärmar. Frallan hanterar sitt munspel skickligt men gitarr är hans främsta instrument.

Han är aktuell med nya albumet ”Revolution” som släpptes i juli 2014, där han delar med sig av sina bilder av det samhälle vi lever i idag. Detta album är Frallans sjätte studioalbum i ordningen.

Bill Göran Fredrik Öhrström
Svensk musiker (huvudsakligen bluesmusiker) men har även arbetat som fotomodell. Han har spelat med bland andra Jukka Tolonen och Mikael Ramel och han startade klubben ”Filips” i Stockholm på 1960-talet. Bill fick sitt första munspel 1957 och hans bluesintresse väcktes i tidiga tonår. Det var Bill som spelade munspelssolot i Kents låt Kevlarsjäl. Han var med och startade Sveriges första bluesband med sin bror och Per Notini: ”Slim’s Blues Gang”, som gjorde inspelningar redan 1963.

Han gifte sig 1977 med skådespelerskan Mona Seilitz och han har även varit gift med sångerskan Lisa Ekdahl och de har en son tillsammans.

Bill Öhrström har skapat musik åt och samarbetat med flera stora svenska musiker och artister genom åren, bl a: Kent, Stig Vig, Fläsket Brinner, Cornelis Vreeswijk, Åse Kleveland, Peps Persson, Lisa Ekdahl och Torsten Flinck för att nämna några.

Insläpp kl 20:00
Sluttid ca 02:00
Lokal: Backstage, ståplats

Gör din kväll till en helkväll!
Välkommen till Konsert & Kongress Bistro för att njuta av en mingelltallrik bestående av ostar & charkuterier från Toscana. Pris 125kr exkl. dryck.

Boka ditt bord på tel: 013 - 190 00 30.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-04-10 21:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Lisa Ekdahl

Lisa Ekdahl, Vem vet? på Spotify

Lisa Ekdahl

Vem vet?

Lisa Ekdahl, Heavenly Shower på Spotify

Look To Your Own Heart

Heavenly Shower

Lisa Ekdahl, Öppna upp ditt fönster på Spotify

Lisa Ekdahl

Öppna upp ditt fönster

Lisa Ekdahl, född 29 juli 1971 i Stockholm, är en svensk sångare och låtskrivare. Hon är känd för låten "Vem vet" från 1994, och har släppt åtta album i eget namn samt två i samarbete med Peter Nordahl Trio.


Ekdahl växte upp i Mariefred med två systrar och föräldrarna som är kärnfysiker respektive förskollärare. Under sin gymnasietid gick hon på musiklinjen i Södertälje. När hon var 18 år flyttade hon till Stockholm där hon 1990 började sjunga med Peter Nordahls jazztrio och sedan medverkade på ett album med Toni Holgersson.


Hon fick därefter ett skivkontrakt med EMI. Hennes debutalbum Lisa Ekdahl från 1994, som innehöll hitlåten "Vem vet", blev en stor försäljningssuccé och belönades med tre Grammis och Rockbjörnen.


Ekdahl sjunger pop och jazz både på svenska och engelska. Med sin kombination av svensk vistradition och latino-jazz har Ekdahl hittat en personlig, ärlig och egen stil i svensk populärmusik.


Hon är vän med Lars Winnerbäck som utöver vänskapen hjälpt henne att producera två album (Olyckssyster och Pärlor av glas). Hon har även sjungit med honom i några av hans låtar. Hon uppträdde också tillsammans med honom i två låtar på konsert-DVD:n Live i Linköping, en upptagning av de två extrainsatta konserterna i Linköping år 2003.


Efter att ha bott i New York bestämde sig Lisa Ekdahl för att hon ville göra ett engelskt album, det första på nio år. Tillbaka i Sverige stängde hon därför in sig i sin hemmastudio i Stockholm och spelade in de nio egenhändigt skrivna sångerna på albumet Give Me That Slow Knowing Smile, som i Sverige släpptes den 8 april 2009. Under skivkontrakt med franska Sony Music lanserades albumet i hela 14 länder och under våren och sommaren samma år genomfördes också en europeisk turné, som avslutades med en konsert på Cirkus, Stockholm, den 16 december 2009.


Sju spår på albumet är producerade av Mathias Blomdahl, två av Tobias Fröberg. Studiolegendaren Ronny Lahti har mixat på Atlantis i Stockholm och albumet gästas av bland andra Ane Brun, Teitur, Vanna Rosenberg och Keren Ann.


Hon har en son (född 1994) tillsammans med bluessångaren Bill Öhrström och bor numera på Södermalm i Stockholm. Hon har tidigare varit gift med New Yorkaren Salvadore Poe/Paul DiBartolo, tidigare gitarrist i amerikanska 90-tals sleazerockbandet Spread Eagle.