I Baltzar Von Platens Fotspår - Guidad Vandring

Bergs slussarDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

I Baltzar von Platens fotspår - Guidad vandring

Vi erbjuder en guidad tur utmed Göta kanals sträckning i Berg. I turen ingår kanalhistoria och en presentation av de människor och de beslut, som låg bakom förverkligandet av detta minst sagt vågade projekt!

Det är en otrolig bedrift att gräva sig genom Sverige i öst-västlig riktning. Med hjälp av Göta kanal tar man sig från Östersjön till Nordsjön. Få, om ens någon, trodde att det var möjligt ... men vill man så kan man, ansåg Baltzar von Platen, vilket skulle bevisas. Det tog 22 år att bygga kanalen och von Platen fick tyvärr inte själv uppleva invigningen 1832. Under de 22 byggnadsåren utförde i runt tal 60 000 man ca 7 miljoner effektiva dagsverken à 12 timmar. Grävningen av kanalen utfördes till största delen för hand med plåtskodda träspadar och arbetet bestod i huvudsak av att gräva, spränga och mura.

Samlingsplats: Bergs slussar, turistinformationen
Pris: 70 kr vuxen, 30 kr skolungdom (6-16 år), barn under 6 år gratis. Förköp via Ticketmaster eller på turistbyrån i Berg.

Arrangör Linköpings Guideklubb.
www.linkopingsguideklubb.se

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-08-03 11:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook