Menu

I fröken Frimans fotspår

Linköping

Domkyrkan, Linköping
lördag, 26 maj 2018 kl:14:00

I fröken Frimans fotspår

Ta del en spännande kvinnohistoria. Fröken Frimans krig är inte bara en TV-serie, det utkämpades på riktigt både lokalt och nationellt
Lång text:
Vi följer kvinnors kamp i Linköping för brödföda, bostad, utbildning och arbete. Inte minst viktigt är kampen bli myndig och få rösträtt. Vi befinner oss i tiden för 1:a världskriget och decennierna därefter. Det är oro i världen, stora delar av Europa är en blodig krigsskådeplats. Livsmedel och andra varor är ransonerade, många står på svältgränsen särskilt i städerna. Då tar kvinnorna saken i egna händer.

Samling/Startplats, Domkyrkans huvudentré

Mer info finns på www.linkopingsguideklubb.se




Domkyrkan har dominerat stadsbilden i över 800 år. Med sina 110 m i längd och 107 m höga torn fortsätter den att imponera. Redan på 1100-talet stod här en föregångare. En romansk basilika som var ungefär en tredjedel så stor som nuvarande kyrkobyggnad. På 1230-talet fick biskop Bengt av Folkungaätten påvens tillstånd att bygga ut med ett tvärskepp och ett nytt kor i öster. Därefter revs 1100-talets långhus och nu fortsatte bygget i större skala och i gotisk stil.

Datum / Tid

lördag, 26 maj 2018 kl: 14:00

Plats

Linköping, Domkyrkan, Linköping

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

30kr - 70kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad