kl: 19:00

Kända, Okända Och Ökända Linköpingsbor - Guidad Vandring

Folke FilbyterstatynDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Kända, okända och ökända linköpingsbor - Guidad vandring

Många har bott i Linköping och de flesta har inte lämnat några spår efter sig i historien.Bland de kända finns nobelpristagare, biskopar och bankdirektörer. Någon var känd författare under sin livstid, men har idag i stort sett fallit i glömska. Sedan har vi rånare och Sveriges första utpressare under kategorin ökända.

Följ med på en vandring i fotspåren på dessa män och kvinnor som har format framförallt Linköpings historia. En och annan gjorde även avtryck utanför landets gränser. Vad hade Linköping varit om inte biskopssonen Andre Oscar Wallenberg gett sig ut i stora världen och fått nya intryck. Senare kom hans ättlingar att placera Sveriges flygplansfabrik i just Linköping.
Onkel Adam var en stor författare med många unga beundrare som skrev till hans barntidning Linnea, men helt bortglömd är han inte - hans hem finns bevarat på Hunnebergsgatan. Men få nu levande människor kan säga att de läst något av allt det han skrev under sin levnad.
Till sist har vi Victor Ferdinand Salmoni som för att förbättra familjeekonomin skrev anonyma utpressningsbrev, som ledde honom till ett år i fängelset och en plats i encyklopedin under ordet Salmonibrev.

Samling/Startplats, Folke Filbyterstatyn, Stora Torget

Pris: 70 kr vuxen, 30 kr skolungdom (6-16 år), barn under 6 år gratis. Kontant eller swish, förköp via Ticketmaster.

Mer info finns på www.linkopingsguideklubb.se

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-06-19 19:00


Plats/Lokal:

Adress:

Linköping, Stora Torget


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook