Sanna Nielsen & Anders Glenmark - När vi närmar oss jul

Konsert & KongressDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

När vi närmar oss jul

I år gör Sanna Nielsen och Anders Glenmark konserten ”När vi närmar oss jul” ihop. Tillsammans besöker de konserthus runt om i Sverige för att sprida julglädje.

”Den här konserten är för alla de som vill lyssna på vår favoritmusik som både går i högtidens tecken och alla känslor kring den, men även lära känna den musik vi har gjort eller lyssnat på själva. En kväll med musikalisk glädje i ett samarbete som känns väldigt roligt.

Insläpp kl 18:30
Längd ca 120 minuter, ej paus
Lokal Crusellhallen
Ordinarie pris 565kr

Rullstolsplatser bokas hos Arenabolaget 013-190 00 00

Gör din kväll till en helkväll!
Välkommen till Konsert & Kongress Bistro för att njuta av ett glas bubbel & 2-rätters meny

Välkomstdrink, ett glas Prosecco

Varmrätt
Halstrad Ryggbiff serveras med baconstekt skogssvamp, rödvinssky samt glaserade rotsaker.
Eller
Bistrons klassiska fiskgryta med smaker av saffran, chili, citrongräs och grönsaker. Serveras med limeaioli.

Dessert
Mousse på svarta vinbär & vit choklad serveras med rörda bär och knäckflarn.

Pris 295:-

Boka ditt bord på tel: 013 - 190 00 30.
Bistro & Bar öppnar 2 timmar innan föreställningen.

För mer information och kommande evenemang besök gärna vår hemsida www.arenabolaget.se

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-12-04 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Sanna Nielsen

Sanna Nielsen, Undo på Spotify

7

Undo

Sanna Nielsen, Utan dina andetag på Spotify

Vinternatten

Utan dina andetag

Sanna Nielsen, Empty Room på Spotify

Stronger (Bonus Version)

Empty Room

Sanna Viktoria Nielsen, född 27 november 1984 i Edenryd, Kristianstads län (nuvarande Skåne län), är en svensk pop- och tidigare dansbandssångare. Sanna Nielsen slog igenom 1996 som 11-åring med låten "Till en fågel". Hon har turnerat i stora delar av Sverige och har deltagit i Melodifestivalen sju gånger, en tävling som hon vann 2014 med låten "Undo". Hon representerade Sverige i Eurovision Song Contest 2014 i Köpenhamn, Danmark där hon från första semifinalen den 6 maj gick vidare och kom på tredje plats i finalen den 10 maj.


Nielsens musikkarriär började med talangjakter, den första som sjuåring 1992 i Olofström. 1994 deltog hon i en talangjakt i Kallinge och vann med låten "Can You Feel the Love Tonight". Nielsen uppträdde 1995 och 1996 med dansbandet Mats Elmes orkester och fick därigenom kontakt med TV-producenten Ragnar Dahlberg, som lät henne uppträda i ett avsnitt av Café Norrköping den 15 november 1996 när hon var 11 år gammal.


Den 11 maj 1996 tog hon sig direkt in på Svensktoppens andra plats med låten "Till en fågel", skriven av Bert Månson. När låten följande vecka blev etta var Sanna Nielsen den yngsta svenskan någonsin som legat etta på Svensktoppen.


I tv-programmet Skavlan berättade hon hur hon blev mobbad av sina skolkamrater under uppväxtåren i Bromölla för att hon tyckte om att sjunga. "Du ska inte tro att du är någonting", fick hon ofta höra.


I september 1996 utgavs Nielsens debutalbum Silvertoner. En skivrecensent jämförde Nielsen med en ung Carola Häggkvist eller Sissel Kyrkjebø.


Under de följande åren gav Nielsen ut ett julalbum Min önskejul (1997) och en singel, Time to Say Goodbye (1999). Under gymnasieskoltiden studerade hon på det estetiska programmet med musikinriktning på Heleneholmsgymnasiet i Malmö.


I december 2001 medverkade Nielsen för första gången i en stor julturné, då tillsammans med Christer Sjögren, Sten Nilsson och Charlotte Perrelli (då Nilsson). I mitten av 2002 turnerade hon med Roger Pontare och i december 2002 medverkade hon i en serie julkonserter med Kalle Moraeus och Tito Beltran. Nielsen var ute på julkonserter med Kalle Moraeus och Tito Beltran både 2003 och 2004.


I februari 2006 kom hennes andra regelrätta album, Nära mej, nära dej, med text och musik av Fredrik Kempe och Marcos Ubeda. I juli-augusti 2007 var hon ute på en turné, "Tre S", tillsammans med Shirley Clamp och Sonja Aldén., ett samarbete som de kommande åren även fortsatte, framför allt i juletider.


I april 2008 gavs albumet Stronger ut. I samband med detta gick Nielsen från att tidigare främst ha sjungit på svenska till att nu främst sjunga på engelska. I november samma år kom julalbumet Our Christmas tillsammans med Shirley Clamp och Sonja Aldén. Nielsen är i dag bosatt i stadsdelen Årsta i Stockholm tillsammans med gitarristen Joakim Ramsell.


I Melodifestivalen 2011 deltog Nielsen med låten "I'm in love" och kom till final. Hon gick även till final i Melodifestivalen 2014 med låten "Undo" från den andra deltävlingen i Linköping den 8 februari.


Den 8 mars 2014 vann Nielsen Melodifestivalen 2014 och representerade Sverige i Eurovision Song Contest 2014 i Köpenhamn, Danmark i den första semifinalen den 6 maj 2014. Flera bettingsajter hade Undo som en av favoriterna att vinna Eurovision-finalen. Efter semifinalen gick Sverige upp som etta och vinnarfavorit på oddsen. I finalen av Eurovision Song Contest i Köpenhamn kom hon trea.


Den 22 juni 2014 var Nielsen värd för Sommar i P1 där hon bland annat berättade om sina första år som sångare. I oktober 2014 medverkade hon i SVT:s Sommarpratarna.


Hösten 2014 musikaldebuterar Nielsen i den kvinnliga huvudrollen Lara i sverigepremiären av Doktor Zjivago på Malmö Opera.


2015 ledde hon tillsammans med Robin Paulsson Sveriges uttagning till Eurovision, Melodifestivalen.Hon kommenterade även Eurovision Song Contest 2015 tillsammans med Edward af Sillén.


Nielsen förlovade sig 2006 och bodde på Lidingö utanför Stockholm med sin dåvarande sambo. Numera är hon bosatt i Årsta söder om Stockholm med sambon Joakim Ramsell. Nielsen har fått sitt danska efternamn från sin farfar som var dansk och bodde i Århus.


Anders Glenmark

Anders Glenmark, Hon har blommor i sitt hår på Spotify

Jag Finns Här För Dig

Hon har blommor i sitt hår

Anders Glenmark, Mare Mare på Spotify

99

Mare Mare

Anders Glenmark, Sommarklänning på Spotify

Alla dessa bilder

Sommarklänning

Anders Glenmark, född 20 november 1953 i Tomelilla, är en svensk pop- och rocksångare, musiker och skivproducent. Han skivdebuterade som 19-åring med Någon gång, någon stans, som låg på Svensktoppen 1972.


Anders Glenmark hade sina största framgångar som soloartist i början av 1990-talet med sånger som Hon har blommor i sitt hår, Mare mare, Hon sa och album som Jag finns här för dig, 99 och Boogie i mitt huvud.


Han har deltagit i ett flertal gruppkonstellationer, såsom familjegruppen Glenmarks och syskonduon Gemini. Glenmark är sedan 1994 medlem i den sporadiskt existerande gruppen GES, tillsammans med Orup och Niklas Strömstedt, som rönt stora framgångar med sånger som När vi gräver guld i USA och Den andra kvinnan.


Glenmark har producerat album med bland andra Eva Dahlgren, GES, Patrik Isaksson, Anni-Frid Lyngstad, Orup och Magnus Uggla.


Han har även varit en flitigt anlitad studiomusiker och körsångare och inkallades när ABBA behövde en gitarrist till inspelningen av Dancing Queen och Fernando 1975. Samarbetet med gruppmedlemmarna Benny Andersson och Björn Ulvaeus fortsatte och bägge skrev sånger till och producerade gruppen Geminis två album 1985 och 1987. Glenmark engagerades även i kören under inspelningen av konceptalbumet till musikalen Chess 1984, exempelvis i refrängen till One Night in Bangkok. Han medverkade även på de första konsertuppsättningarna av musikalen samma år.


Glenmark återkom till Chess när musikalen sattes upp i konsertversionen under en turné i Sverige 2015. Det hade då gått över tio år sedan han senast släppt ett album.


Glenmark har deltagit i Melodifestivalen sju gånger, varav tre som medlem i Glenmarks. Gruppen tävlade 1973 med bidraget En liten sång som alla andra (4:e plats), 1974 med I annorlunda land (8:e plats) och 1975 med Lady Antoinette (6:e plats). 1981 deltog han ensam med låten Det är mitt liv – det är jag (4:e plats) och året därpå skrev han Kärleken lever till Ann-Louise Hanson (5:e plats). Tillsammans med systern Karin tävlade han i Melodifestivalen 1984, innan duon hette Gemini, med låten Kall som is (4:e plats). Senaste gången han uppträdde själv var 1989 tillsammans med Orup med låten Upp över mina öron som slutade på andra plats och Mitt ibland änglar som framfördes av gruppen Fingerprints som slutade trea. 2006 skrev han bidraget Lev livet! tillsammans med Niklas Strömstedt och det framfördes av Magnus Carlsson. Bidraget tog sig till final och slutade där på plats 8.


Han är bror till Karin Glenmark och brorson till Bruno Glenmark. Han är gift med Birgitta Glenmark och har en dotter.