Menu

José González With The String Theory

Linköping

Linköping Konsert & Kongress
onsdag, 8 februari 2017 kl:19:30

José González With The String Theory

Förbered dig på en gränsöverskridande konsert där José González spröda folktoner möter The String Theorys klanger och moderna orkestrala nyanser i ett nytt musikaliskt universum.

José González

José González och kammarorkestern The String Theory turnerade i Europa 2011. Det musikaliska mötet, där avskalade folkgitarrer och modern konstmusik vävdes samman, resulterade i utsålda hus och översvallande kritik i tidningar som DN, The Independent och El País. I början av 2017 åker José González och The String Theory ut på turné igen.

José González släppte sitt senaste album ”Vestiges & Claws” 2015. En skiva där han inspirerats av brasilianskt 70-tal, amerikansk folkrock och västafrikansk ökenblues. Det är en samling låtar som bär spår av protestsång och småexcentrisk folkrock, groovig monotoni och rytmer, frustration och optimism. José González har turnerat framgångsrikt med albumet i Europa, Nord- och Sydamerika och i Australien - där han sålde ut Operahuset i Sydney två gånger om! Innan det har han släppt två album med projektet Junip, varit involverad i filmmusiken till ”The Secret Life of Walter Mitty” med Ben Stiller och medverkat på AIDS-välgörenhetssamlingen Master Mix: Red Hot + Arthur Russell.

The String Theor

The String Theory är en musikerkollektiv och kammarorkester baserad i Berlin och Göteborg. Sedan 2007 har de utforskat den samtida klassiska musikens gränser och popmusik genom workshops, studioinspelningar och liveframträdanden. Under ledning av dirigenten PC Nackt har The String Theory undersökt olika konstnärliga samarbetsformer för att utveckla nya koncept vad gäller liveframträdanden.

Insläpp kl 19:00
Ca: 2 timmar
Ingen paus
Lokal Crusellhallen

Rullstolsplatser bokas hos Linköping Konsert & Kongress 013-190 00 00

Gör din kväll till en helkväll!
Välkommen till Konsert & Kongress Bistro för att njuta av en god bit mat och dryck från vår utsökta meny.
Se aktuell á la carte-meny

Boka ditt bord på tel: 013 - 190 00 30.
Bistro & Bar öppnar 2 timmar innan föreställningen.

För mer information och kommande evenemang besök gärna vår hemsida www.konsertkongress.se

Datum / Tid

onsdag, 8 februari 2017 kl: 19:30

Plats

Linköping, Linköping Konsert & Kongress

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

495kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad