Flöjt Hela Dan

Linköping Konsert & KongressDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

bCrusellserien

Östgöta Blåsarsymfoniker
Dirigent: Anna-Maria Helsing
Solister: Dan Laurin, blockflöjt, Anna Christensson, piano

Dirigentstipendieutdelning under kvällen./b

Ur programmet:
bSampo Kasurinen/b Uvertyr
bAnn-Sofi Söderqvist/b Quest
bIngvar Karkoff/b Konsert för blockflöjt och blåsorkester
bClaude Debussy/b Prélude à l’après-midi d’un faune
bJean Françaix/b Hommage à l’ami Papageno
bMaurice Ravel/b Bolero

bDAN LAURIN/b - en av vår tids mest omtalade blockflöjtister. Hans utpräglade klangmedvetenhet och scennärvaro har gjort honom berömd över hela världen. Dan har som interpret och skivartist med mer än 35 skivor i diskografin vunnit ett stort antal priser och utmärkelser, bland annat en Grammis. Han har en rikhaltig repertoar som sträcker sig från medeltida danser med balkaninspirerad improvisation via högbarockens finlir och finess fram till dagens krävande intellektuella musik mellan frijazz och komponerad konstmusik. Med mod och stor integritet har Dan hävdat sitt instruments klangliga möjligheter och hans nyanserade uttryck och utmanande spelstil har inspirerat dagens kompositörer att skriva musik
för honom.

bANNA-MARIA HELSING/b - en av Finlands främsta dirigenter och har dirigerat alla större orkestrar I Finland och Sverige. Hon har också dirigerat Philharmonia Orchestra, Islands Symfoniorkester, Den Kongelige Opera i Köpenhamn, Kringkastingsorkestret i Oslo och många fler. Anna-Maria Helsing debuterade vid Finlands Nationalopera med Kaija Saariahos Adriana Mater år 2008. Hon har lett en rad uruppföranden, nu senast Momo vid Den Kongelige Opera och Magnus-Maria av Karólína Eiríksdóttir under en turné i Skandinavien. Hon har också dirigerat etablerade operor av tonsättare som Mozart, Cimarosa, Puccini, Mascagni, Madetoja och Bernstein, bland annat vid Tammerfors Opera och Operafest-spelen i Nyslott. År 2011 blev Anna-Maria Helsing den första dirigenten som tilldelades Louis Spohr-medaljen i Seesen, Tyskland.

bANNA CHRISTENSSON/b
Anna Christensson har sedan sin diplomkonsert 2007 etablerat sig som en av de främsta svenska pianisterna i sin generation. Hon har framträtt i samtliga nordiska och baltiska länder, men även vid de stora konserthusen i Europa, Ryssland och USA. Hon har fått flera utmärkelser, bland annat första pris i Pianopedagogförbundets tävling 2002, Kungliga Musikaliska Akademiens maximala stipendiebelopp samt andra pris i Solistpriset 2010.

Konsertintroduktion:
Välkommen till försnack kl 18.30. Vänföreningen och länsmusikchefen inleder konserten med ett samtal.

Övrig insläppstid: 18:50

Konserttider:
Start 19.00

Lokal: Crusellhallen

Rullstolsplatser bokas hos Linköping Konsert & Kongress 013-190 00 00

bGör din kväll till en helkväll!/b
Välkommen till Konsert & Kongress Bistro för att njuta av en god bit mat och dryck från vår utsökta meny.

Meny ser ni senast 3 veckor innan konsertdagen.

Förboka via telefon 013- 190 00 30

Bistro & Bar öppnar 2 timmar innan föreställningen.

För mer information och kommande evenemang besök gärna vår hemsida a href=http://www.konsertkongress.se target=”_New”www.konsertkongress.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-11-07 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: