Requiem

Linköping Konsert & KongressDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

bCrusellserien

Östgöta Blåsarsymfoniker
Dirigent: Christoffer Nobin
Solister: Sofia Niklasson, sopran, Ivonne Fuchs, mezzosopran, Martin Vanberg, tenor, Lars Arvidson, bas
Kör: Mikaeli Kammarkör, körinstudering: Anders Eby/b

Ur programmet:
bW. A. Mozart/b Ave verum corpus
bJohannes Brahms/b Begräbnisgesang
bIgor Stravinskij/b Pulcinella
bW. A. Mozart/b Requiem

bMIKAELI KAMMARKÖR/b bildades 1970 av Anders Eby, som sedan starten varit körens dirigent och konstnärlige ledare. Det musikaliska målet har alltid varit att pröva det som känns musikaliskt spännande, vilket har gjort körens verksamhetsfält brett. Repertoaren är till lika delar profan och sakral och omfattar såväl de stora verken för kör och orkester som musikdramatiskaverk, folkmusik och svensk körlyrik.

bSOFIA NIKLASSON/b har studerat piano och sång vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Det är barockmusik och nutida musik som ligger henne varmast om hjärtat. Hon är ofta anlitad som solist vid framförandet av de stora kyrkomusikaliska verken, såsom Mozarts Requiem, Bachs Juloratorium och Händels Messias, men också vid nyskrivna verk, som t.ex. våren 2014, då Sven-David Sandströms
Matteuspassion uruppfördes i Berliner Philharmonie.

bIVONNE FUCHS/b - Den tysk-svenska mezzosopranen är en efterfrågad artist på den internationella opera- och konsertscenen. Fuchs har de senaste säsongerna gjort rollen både som Amastre och Xerxes i Xerxes på Artipelag under ledning av Jean-Christophe Spinosi. Som konsertsångerska har Fuchs framträtt i Japan, USA och på snart sagt alla viktiga konsertscener i Europa.

bMARTIN VANBERG/b - Barocktenoren som framträtt med de storaeuropeiska barockorkestrarna. Han har haft ledande roller på Innsbrucker Festwochen och Drottningholms Slottsteater och som Lysander i En midsommarnattsdröm på Läckö samt som Almaviva i Barberaren i Sevilla på Göteborgsoperan.

bLARS ARVIDSON/b - utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm. På Kungliga Operan i Stockholm har han framträtt i bl.a. Prokofjevs Brinnande ängeln, i Gefors Christina samt i titelrollen i Figaros bröllop. Arvidson har framträtt med alla de stora symfoniorkestrarna i landet.

Konsertintroduktion:
Välkommen till försnack kl 18.30. Vänföreningen och länsmusikchefen inleder konserten med ett samtal.

Övrig insläppstid: 18:50

Konserttider:
Start 19.00

Lokal: Crusellhallen

Rullstolsplatser bokas hos Linköping Konsert & Kongress 013-190 00 00

bGör din kväll till en helkväll!/b
Välkommen till Konsert & Kongress Bistro för att njuta av en god bit mat och dryck från vår utsökta meny.

Meny ser ni senast 3 veckor innan konsertdagen.

Förboka via telefon 013- 190 00 30

Bistro & Bar öppnar 2 timmar innan föreställningen.

För mer information och kommande evenemang besök gärna vår hemsida a href=http://www.konsertkongress.se target=”_New”www.konsertkongress.11

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-12-05 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: