Menu

Källarmänniskor

Linköping

Passagen, Linköpings Konsthall
måndag, 15 januari 2018 kl:17:30

Norrköpings teaterkompani ger under rubriken Källarmänniskor två föreställningar om ensamhet, självhat och hur en snedvriden syn på manlighet kan få människor att gräva sig allt djupare ner i mörkret.I Lazaros möter pupliken en ung man som fastnat i en destruktiv känsla av maktlöshet, av att vara varken bäst eller sämst, av att inte förstå sin plats i hierarkin, av att sakna mål och riktning. Han flyttar ner i källaren, med sin dator och en envis mamma som enda sällskap.I Slutförvar träffar vi tre medelålders män som alla fastnat i olika grader av cynism, elakhet, likgiltighet och hopplöshet. De ser tillbaka på varsitt misslyckat liv, men utan vilja eller förmåga att ta eget ansvar för det mörker de hamnat i. Lazaros är skriven av Erik Wallsten
Slutförvar bygger på utdrag ur Fjodor Dostojevskijs Anteckningar från ett källarhål och delar av Albert Camus Främlingen samt en nyskriven text av Erik Wallsten. För regi och bearbetning står Olov Rasch, för scenografi och kostym Andrew Jones. 
Skådepelare är Mons Gregemark, Johan Millving och Joakim Malmberg. Den unge Lazaros gestaltas av Sylvester Peipke. 
OBS info om spelkvällarna:De flesta spelkvällar ger vi Lazaros och Slutförvar tillsammans med en kort paus emellanFöljande tillfälle ges endast Lazaros:
    Torsdag 28 dec kl 18
Följande tillfällen ges endast Lazaros och samtal efteråt:
    Fredag den 29 dec kl 19
    Lördag 30 dec kl 16 

Datum / Tid

måndag, 15 januari 2018 kl: 17:30

Plats

Linköping, Passagen, Linköpings Konsthall

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad