Menu

Joel Alme

Linköping

Pitchers/doom
lördag, 11 april 2015 kl:21:00

11 mars 2015 släpper Joel Alme sitt fjärde album, â?Flyktliganâ? (Razzia Records). Denna gång med texter på svenska. I samband med albumreleasen ger han sig ut på en större turné och kommer till Linköping 11 April.


Joel Alme debuterade med den rosade â?Master of Cermoniesâ? 2008. Albumet följdes av ytterligare två kritikerhyllade album, â?Waiting for the Bellsâ? (2010) och â?A Tender Trapâ? (2012). 2015 är Joel Alme tillbaka med albumet â?Flyktliganâ?, hans första med texter på svenska.


â?Flyktliganâ? är en mycket personlig samling låtar om Joels uppväxt och familj. En släktkrönika och en modern arbetarklasskildring. Det är en berättelse om flykt undan sorg, undan uppväxten. De som offras och de som överlever. När någon flyr blir alltid någon övergiven. Det handlar om missbruk, ensamstående mammor som tar sig vidare och barndomens vänskapsband. Den dagliga kampen för att bryta nedärvda mönster. Och kärleken.


Albumet är inspelat av producenten Mattias Glavå (Håkan Hellström, Anna Järvinen) i Göteborg och släpps av Razzia Records i mars. Redan nu är den första singeln â?Backa tidenâ? släppt.

Datum / Tid

lördag, 11 april 2015 kl: 21:00

Plats

Linköping, Pitchers/doom

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

100

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad