Menu

JONATHAN JOHANSSON / Linköping

Linköping

Pitchers/the Crypt
fredag, 9 oktober 2015 kl:21:00

Jonathan Johansson har hyllats för sitt nyskapande sound med ärliga och melankoliska popmelodier. Texterna på svenska har med sin poetiska klang lyckats trollbinda musiksverige.


Jonathan Johansson fick sitt stora genombrott med skivan "En hand i himlen" 2009, som nominerades till både en Grammis och P3 Guld. Den kritikerrosade uppföljaren "Klagomuren" kom i november 2011 och gav honom ytterligare Grammis-nomineringar för Årets pop, Årets textförfattare och Årets Producent.


Tillsammans med sin låtskrivarpartner och producenten Johan Eckeborn komponerade Jonathan Johansson 2012 musiken till teateruppsättningen "Draculaâ? på Uppsala Stadsteater, där Jonathan även spelade en av huvudrollerna. Den stämningsfulla musiken hyllades i recensionerna och när den första singeln "Den brända jordenâ? släpptes i september 2013 blev det snabbt den mest delade låten på Spotify. Den 23 oktober 2013 släppte duon albumet "Ett språk för dom dömda", som baseras på uppsättningen av â?Draculaâ?.


Jonathans nya album â?Lebensraumâ? släpptes den 18 mars 2015. Det innehåller bland annat singlarna â?Alla helvetenâ? och â?Ny/Snöâ? och beskrivs i media som "bästa skivan hittills i årâ? (Smålandsposten), "fenomenal" (Dagens Nyheter) och "briljant" (Upsala Nya Tidning).


Åldersgräns: 18år
Stående publik
Spelställe: The Crypt / stora scen
Förköp: 225kr plus serviceavgift

Datum / Tid

fredag, 9 oktober 2015 kl: 21:00

Plats

Linköping, Pitchers/the Crypt

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

225

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad