Menu

LALEH - KRISTALLERTURNÉN 2016

Linköping

Saab Arena
fredag, 25 november 2016 kl:19:30

Tillsammans med sitt popband och sinfoniettan Modern Fantazias under ledning av dirigenten och arrangören Hans Ek kommer Laleh till Linköping och Saab Arena den 25 november.

Det är lätt att urskilja Laleh från artistskaran. Med sin otämjbara energiska själ levererar hon rakt från hjärtat, vare sig det är på svenska; ”Goliat eller på engelska Some die young”, eller debutmegahiten ”Live tomorrow”. Hösten 2014 släpptes den hyllade dokumentären om Laleh, Jag är inte beredd att dö än”. Den vittnar om hur brustna konventioner banade väg för en karriär som lyser lika varmt nu som när hon först debuterade för 11 år sedan.

Sedan dess har Laleh nått stora framgångar som låtskrivare och producent i USA samt slutfört sitt eget nya album. Nyligen såg vi henne också debutera i amerikansk tv med singeln ”Welcome to the show” tillsammans med artisten Adam Lambert.

Nu är det alltså dags för Laleh att komma hem till Sverige för att dela sin resa med den nya singeln Bara få va mig själv”. Det är den första låten som släpps ifrån hennes nya album Kristaller som släpps senare i september i år. Singeln har premiär på Spotify kl. 00:00 nu på onsdag 6 april och släpps samtidigt till radio, på fredag den 8:e april finns den ute på alla plattformar.

Knappt någon månad efter att nya albumet släppts kommer Laleh packa väskan igen, denna gång för att tillsammans med sitt popband och sinfoniettan Modern Fantazias under ledning av dirigenten och arrangören Hans Ek åka på en exklusiv men omfattande arenaturné. Tillsammans med över 30 musiker på scen kommer de att bjuda på en helt unik genreöverskridande arenakonsert av både nya och klassiska Laleh låtar i helt unika versioner.

”Många gånger har jag tänkt att nu kommer turen att sina och inga fler låtar kommer att skrivas, men så händer det igen så jag är otroligt tacksam över den här nya skivan. Bara få va mig själv” speglar tiden vi lever i nu, för vare sig man är på en arbetsplats eller skola så vet jag att vi alla behöver påminnas om att försöka hitta vår egen röst och förstå skillnaden mellan att lära sig av andra och att styras av andra. Jag ser fram emot att släppa album i höst och få åka ut på turné. Ända sedan 2014 när jag spelade på Göteborgskalaset tillsammans med Göteborgsymfonikerna så har jag och Hans Ek pratat om att försöka få till en sån här omfattande turné som denna - och nu äntligen är det dags.”- Laleh

Mer information finns på www.Laleh.se

Insläpp kl 17:30 - matgäster, kl 18:30 - showgäster
Längd ca 1 timmar & 45 minuter
Lokal Saab Arena

Rullstolsplatser bokas hos Visit Linköping & Co 013-190 00 00

Gör din kväll till en helkväll!
Välkommen till restaurangen på Saab Arena för att njuta ev en god bit mat och dryck.

Kvällens meny:

Förrätt
Chili- och vitlöksmarinerade räkor serveras med surdegsbröd och färskost.

Varmrätt
Helstekt reninnanlår serveras med rotsaksrösti, varmrökt sidfläsk samt kanel- och ingefärssky.

Kaffe

Pris: Meny & entré 925 kr
Endast meny 420kr*

Boka ditt bord & matpaket på:
013-190 00 00

*Serviceavgift tillkommer vid uthämtning via annat Ticnetombud än Linköping Konsert & Kongress och Visit Linköpings Tourist Center.

För mer information och kommande evenemang besök gärna vår hemsida www.visitlinkoping.se



Saab Arena är ett upplevelsecenter för hundratusentals besökare från när och fjärran. Arenan invigdes som Cloetta Center den 2-5 september 2004 och bytte efter tio års verksamhet namn till Saab Arena. Arenan drivs av Linköping Hockey Club via dess bolag LHC Event AB och Ispalatset i Linköping AB.

Datum / Tid

fredag, 25 november 2016 kl: 19:30

Plats

Linköping, Saab Arena

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

495kr - 695kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad