Menu

I Love Musicals - Peter Jöback & Helen Sjöholm - tillsammans igen

Linköping

Saab Arena
torsdag, 15 oktober 2015 kl:19:30

PETER JÖBACK OCH HELEN SJÖHOLM TILL LINKÖPING MED I LOVE MUSICALS

I höst förenas Sveriges två största musikalstjärnor på konsertscenen på ett alldeles unikt sätt. Med sina röster bröt Peter Jöback och Helen Sjöholm ny mark i musikalvärlden när de slog igenom i ”Kristina från Duvemåla” 1995. Tjugo år senare turnerar de med publiksuccén ”I Love Musicals” tillsammans med den 40-man starka Stockholm Sinfonietta under ledning av maestro David White, samt gäster från Broadway och West End. Till Linköping kommer man den 15 oktober.

Svenskarnas intresse för scenkonst är rekordstort och kärleken till musikaler har varit tydlig under Peter Jöbacks arena-turnéer med ”I Love Musicals” som 2012 och 2013 var hyllade publiksuccéer. När Peter i höst åter drar igång sitt ”I Love Musicals” gör han det med en annan musikalgigant vid sin sida - Helen Sjöholm.

De båda skrev in sig i musikalhistorien med originaluppsättningen av ”Kristina från Duvemåla” som sågs av över en miljon människor. ”Guldet blev till sand” låg på Svensktoppen i 110 veckor, varav 36 på 1a-platsen!

Sedan succén med ”Kristina från Duvemåla” har de båda haft otroligt framgångsrika karriärer på var sitt håll. Peter Jöbacks karriär spänner över många olika genrer och han varvar platinaskivor med turnéer och internationella musikalroller. Peter har hyllats på de stora musikalscenerna i Londons West End och på Broadway i New York där han 2012–2013 spelade titelrollen i ”Phantom of the Opera”. I New York framträdde han som förste svensk på anrika Tony Awards. Han återvände 2013 till Sverige för huvudrollen i ”Sweeney Todd” på Stockholms Stadsteater och den hyllade, utsålda uppsättningen sågs av 70 000 personer.

Helen Sjöholm är, precis som Jöback, dubbelt belönad med Guldmasken för sina insatser på musikalscenerna. ”Chess”, ”My Fair Lady”, ”Les Misérables” och ”Tolvskillingsoperan” är några av uppsättningarna där hon rosats för sina huvudroller. Utöver musikalrollerna har Helen rönt stora framgångar med sina skivor, både solo och tillsammans med BAO, Benny Anderssons Orkester. Helens hyllade filmdebut i ”Såsom i himmelen” följdes av ”Simon och ekarna” för vilken hon blev Guldbagge-nominerad.

Helen Sjöholm och Peter Jöback som just nu spelar i musikalen ”Livet är en schlager” på Cirkus i Stockholm har inte gjort några konserter tillsammans tidigare, med undantag för enstaka gästframträdanden och en hyllningskonsert till Stephen Sondheim 2010. När de båda stjärnorna i höst förenas på konsertscenen kan publiken därför förvänta sig en unik musikalisk upplevelse där två av Sveriges absolut främsta sångröster framför klassiska musikalnummer i en majestätisk produktion.

Även i denna exklusiva upplaga av ”I Love Musicals” medverkar Stockholm Sinfonietta dirigerad av maestro David White, samt gäster från Broadway och West End.

Läs mer här www.ilovemusicals.se

Rullstolsplatser bokas hos Arenabolaget 013-190 00 00

Insläpp kl 17:30 för matgäster och kl 18:30 för showgäster.
Längd ca 3h 45 min inklusive paus

Gör din kväll till en helkväll!
Välkommen till restaurangen på Saab Arena för att njuta ev en god bit mat och dryck.

Kvällens meny:

Förrätt
Rökt lax- och räkbakelse serveras på smörstekt surdegsbruschetta tillsammans med en liten örtsallad och citrussmörsås.

Varmrätt
Rosastekt flankstek serveras med dragonrostade grönsaker, en potatisterrin smaksatt med västerbottenost och en rödvinssky.

Pris: Meny & entré 950 kr
Endast meny 310kr*

Boka ditt bord & matpaket på:
013-190 00 00

*Serviceavgift tillkommer vid uthämtning via Ticnetombud

För mer information och kommande evenemang besök gärna vår hemsida www.arenabolaget.se



Saab Arena är ett upplevelsecenter för hundratusentals besökare från när och fjärran. Arenan invigdes som Cloetta Center den 2-5 september 2004 och bytte efter tio års verksamhet namn till Saab Arena. Arenan drivs av Linköping Hockey Club via dess bolag LHC Event AB och Ispalatset i Linköping AB.

Datum / Tid

torsdag, 15 oktober 2015 kl: 19:30

Plats

Linköping, Saab Arena

Karta (Google)

Typ

Musikal

Kostnad

530kr - 740kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad