Menu

Kality

Linköping

Sagateatern
tisdag, 25 april 2017 kl:17:00

Det fria ordet är under attack. Över hela världen fängslas journalister i en aldrig tidigare skådad skala. Kality är en samling vittnesmål och berättelser om att bli fängslad för sitt skrivande och de konsekvenser det får psykiskt, fysiskt och socialt. För fyra år sedan gick journalisten Martin Schibbye ut ur Kalityfängelsets portar i Etiopien efter att ha suttit 438 dagar som samvetsfånge. Det sista han lovade sina medfångar var att berätta för världen vad han hade sett. Det fria ordet är under attack. Över hela världen fängslas journalister i en aldrig tidigare skådad skala. Kality är en samling vittnesmål och berättelser om att bli fängslad för sitt skrivande och de konsekvenser det får psykiskt, fysiskt och socialt.


Martin Schibbye släpptes tack vare internationella påtryckningar och stora diplomatiska ansträngningar. Sedan han blivit fri har han arbetat oförtröttligt för att andra journalister som fängslats ska få sina röster och berättelser hörda.


Medverkande: Martin Schibbye, David Lenneman (en skådespelare och en lokalt medverkande per ort tillkommer)
Initiativtagare & redaktör: Martin Schibbye
Bearbetning text: Eva-Maria Dahlin
Regi: Måns Lagerlöf
Produktion: Riksteatern i samarbete med Amnesty International


Speltid: 1 tim 0 min (ingen paus)


Mitt i Linköping, på Borgmästaregatan 9 vid Stora torget, ligger Sagateatern. Teatern är en spelplats för barnteater, fria teatergrupper och gästspel. Teatern går även att hyra för egna arrangemang.

Datum / Tid

tisdag, 25 april 2017 kl: 17:00

Plats

Linköping, Sagateatern

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

100kr - 200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad