Menu

Slutet enligt Rut

Linköping

Sagateatern
onsdag, 7 mars 2018 kl:19:00

Efter fyrtio framgångsrika i år London, den globala finansbranschen centrum, kommer Robin hem för första gången. Hon har sett framför sig ett kärt återseende. Men godset är förfallet. Skogen obrukad. Den en gång stolta familjens arv har förtvinat.


I dessa spillror lever Robins bror Kim. Han hade tänkt ge sig av, det hade han verkligen. Men någon var tvungen att ta hand om deras farmor. Någon var tvungen att bli kvar för att kunna börja bruka skogen igen – med moderna, hållbara metoder – den dag farmor är borta.


Farmor Rut ja. Hon är ett kapitel för sig. Segt virke. 112 år gammal och vägrar dö. Så länge hon lever får ingen bryta så mycket som en kvist i skogen.


Men hur lång tid har hon egentligen kvar?


Slutet enligt Rut är ett drabbande, svart humoristiskt, familjedrama om arv, skuld och uppgörelser. Ett drama som inte väjer för svåra och grundläggande frågor om relationen mellan människa och natur.


– Vi har levt med världsuppfattningen att människan är skild från naturen. Att vi är dess härskare. Men klimatförändringarna tycks påstå något annat. När extrema väderfenomen som skogsbränder och översvämningar drabbar oss, krackelerar sanningarna om vilka vi är. Detta vill jag utforska, säger Jesper Weithz, dramatiker som skrivit Slutet enligt Rut.


Nora Nilsson regisserar Slutet enligt Rut och har tidigare regisserat föreställningar som Vad är det som händer? och Ingen fattar utom vi (Riksteatern), Lolita (Stockholm Stadsteater), Ursäkta skulle ni kunna svälta lite tystare vi försöker faktiskt skapa ekonomisk tillväxt härborta (Profilteatern), Bitterfittan (Smålands Musik & Teater), Vintertid (Göteborgs Stadsteater) och Det normala livet (Borås Stadsteater). Just nu aktuell med Den fule (Folkteatern Göteborg).


Mitt i Linköping, på Borgmästaregatan 9 vid Stora torget, ligger Sagateatern. Teatern är en spelplats för barnteater, fria teatergrupper och gästspel. Teatern går även att hyra för egna arrangemang.

Datum / Tid

onsdag, 7 mars 2018 kl: 19:00

Plats

Linköping, Sagateatern

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

100kr - 200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad