Menu

Ichos

Linköping

Sagateatern
onsdag, 21 mars 2018 kl:19:00

MÄSTERLIG DANS OCH SLAGVERK!


Ichos- av och med Virpi Phakinen är ett solo och en duett och scenen delas med med dansare Pontus Sundset och den världsberömda slagverkaren Mika Takehara, känd för sin fantastiska musikalitet och danslika framträdanden. Ikoniska Vispi Phakinen har turnerat till över 45 länder och hennes unika dans har fascinerat publik världen över. Hennes konstnärskap präglas av forntida asiatisk estetik förenad med samtida dans. Tillsammans skapar de ett samspel som vibrerar av toner, rörelser och rytmer vilka bildar ett konstverk som inrymmer en hel värld. En dansföreställning som är både säregen och mystisk. Med ICHOS kommer slagverk och dans öppna portarna till en ny klangfull värld som lyfter tankens akustik. Två virtuoser ger en meditativ afton, som kan bära långt, sända ut och andas över vardagens brus. Ichos är en Dansnät Sverige föreställning.


“I går såg jag Virpi Pahkinen gestalta människans kamp med magiska rörelser. Hennes lillfinger säger lika mycket som en hel roman.”
- Theodor Kallifatides, författare


Koreografi: Virpi Pahkinen
Dansare: Virpi Pahkinen and Pontus Sundset
Musik och komposition: Mika Takehara
Ljusdesign: Tobias Hallgren – Lumination of Sweden
Kostym: Emelie Janrell
Produktion, Pr och kommunikation: Emelie Bergbohm, Ellika Lindström, Annie Kay Dahlström – Bohm Bohm Room


Längd: 60 min.


Mitt i Linköping, på Borgmästaregatan 9 vid Stora torget, ligger Sagateatern. Teatern är en spelplats för barnteater, fria teatergrupper och gästspel. Teatern går även att hyra för egna arrangemang.

Datum / Tid

onsdag, 21 mars 2018 kl: 19:00

Plats

Linköping, Sagateatern

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

100kr - 200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad