Menu

Bergman - en standup

Linköping

Sagateatern
tisdag, 6 november 2018 kl:19:00

Dags för dissektion. Bergman, en världsberömd filmskapare, legendarisk teaterregissör och enastående författare. Hans litterära gärning är inte bara omfattande utan också av oerhört hög kvalité. Ernst Ingmar, en mytologiserad auktoritet i en patriarkal tradition. På vilket sätt kan vi använda oss av honom och hans verk idag? En prästson som intresserade sig för djävulen och förvarade sina demoner i frysen. Han har lanserat den svenska ångesten internationellt och vidgat definitionen av schack.


Hur kunde han veta så mycket om kvinnors perspektiv? Kanske för att han hade sex med så många av dem. Anna Pettersson – regissör, skådespelare och teaterchef på Strindbergs Intima Teater. Vi har tidigare fått se hennes prisade nytolkning av Fröken Julie där hon själv spelade samtliga roller. Hon har tidigare dissekerat Strindberg i Strindberg – En standup. Nu är det dags för Ernst Ingmar.


Av och med: Anna pettersson


Speltid: 1 tim (ingen paus)


Mitt i Linköping, på Borgmästaregatan 9 vid Stora torget, ligger Sagateatern. Teatern är en spelplats för barnteater, fria teatergrupper och gästspel. Teatern går även att hyra för egna arrangemang.

Datum / Tid

tisdag, 6 november 2018 kl: 19:00

Plats

Linköping, Sagateatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100kr - 200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad