Menu

Polarfararna

Linköping

Sagateatern
onsdag, 21 november 2018 kl:19:00

Humoristiskt katastrofdrama i ödsligt islandskap


I ett ödsligt islandskap befinner sig tre människor på ett forskningsuppdrag när ett minst sagt oväntat katastrofläge uppstår. Hur klarar sig tre skyddslösa människor i en extrem natur och vad händer med den som står öga mot öga med sin egen utsatthet? Polarfararna är ett spännande och absurt katastrofdrama, där människan och hennes nyfikenhet står i centrum. Att upptäcka och förundras. Att häpna. Men också hennes drivkraft att erövra och äga. Upprätthålla gränser. Att namnge och sätta pris på. Vad innebär det att bege sig ut i det okända? När blir vi tvungna att vända om, och när kommer vi till punkten då det är för sent? Och går det att hitta vägen genom att gå vilse?


Idén till föreställningen uppkom då regissör Åsa Johannisson fick möjlighet att följa med isbrytaren Oden till Nordpolen under sex veckor 2016, tillsammans med forskare inom naturvetenskap och fartygets besättning. Manus skrivs av Camilla Blomqvist och regisseras av Åsa Johannisson.


Åsa Johannisson är verksam som regissör och manusförfattare inom scenkonst och film. Hon har bl a regisserat Bäckalyckan (Smålands Musik och Teater) Enterprise – en rymdresa (Regionteatern Blekinge Kronoberg) samt filmerna Have a Nice Day och Fish (Vinnare av Channel+ Award Nordisk Panorama 2009). Åsa är lektor vid Stockholms konstnärliga högskola. 2016 reste Åsa i egenskap av Polarsekretariatets konstnärsstipendiat till Arktis och Nordpolen med expeditionen Arctic Ocean 2016.


Camilla Blomqvist är verksam som dramatiker och dramaturg. Hennes tidigare pjäser och dramatiseringar har bland annat spelats på Örebro Länsteater, Ung Scen Öst, Uppsala Stadsteater, Norrbottensteatern, Smålands Musik och Teater, Malmö Stadsteater och Riksteatern.


Manus: Camilla Blomqvist
Regi och idé: Åsa Johannisson
Medverkande: Anita Nyman, Cilla Thorell och Myra Neander
Produktion: Riksteatern


Speltid: ca 1 tim 30 min, ingen paus


Mitt i Linköping, på Borgmästaregatan 9 vid Stora torget, ligger Sagateatern. Teatern är en spelplats för barnteater, fria teatergrupper och gästspel. Teatern går även att hyra för egna arrangemang.

Datum / Tid

onsdag, 21 november 2018 kl: 19:00

Plats

Linköping, Sagateatern

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

100kr - 200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad