Menu

Väckarklocka - jubileumsversionen

Linköping

Sagateatern
onsdag, 13 mars 2019 kl:19:00

Rösträttskämpen Elin Wägner kommer på besök från det tidiga 1900-talet till dagens Sverige.


Hon kommer för att fira 100-årsjubileet av den kvinnliga rösträtten och för att höra vilka frågor som engagerar oss idag. I en återvinningscentral - i en källare nära dig - ryms både nutid, dåtid, urtid och framtid bland lådor och skåp. Här samsas röster från Sveriges många hörn och tar sin form i blommiga blusar, byråkratkostymer, oxhorn, yogamysbyxor och arbetarskjortor.
Det blir en munter men samtidigt sorgesam historia, där vi firar de stora kamper som vunnits och sörjer allt som ännu återstår att kämpa för.


Väckarklocka, jubileumsversionen är en generationsöverskridande föreställning där more is more. Där teaterns alla möjligheter tar plats i scenbild, koreografi, bild och ett lustfyllt skådespeleri. I detta rungande jubileum får du uppleva skratt, gråt, musik, dans och gemenskap. Tillsammans firar vi kampen för jämställdhet, miljön och våra barns framtid!


Elin Wägner var författare, rösträttskämpe och engagerad i freds- och miljöfrågor. Hennes bok Väckarklocka från 1941 var en stridsskrift, men i den formulerade hon också en längtan om en annan framtid. Föreställningen tar avstamp i hennes roman men bygger på nutida berättelser som samlats in från hela Sverige.


Föreställningen är en del av Riksteaterns långsiktiga satsning Demokratins gränser.


En produktion av Riksteatern.


Medverkande
Anna Sise, Henrietta Wallberg, Marika Holmström + en skådespelare till


Konstnärligt team
Skriven av Katarina Bonnevier och Gunilla Edemo
Regi: Maria Löfgren


Längd: 2 tim 30 min (inkl 20 min paus)


Mitt i Linköping, på Borgmästaregatan 9 vid Stora torget, ligger Sagateatern. Teatern är en spelplats för barnteater, fria teatergrupper och gästspel. Teatern går även att hyra för egna arrangemang.

Datum / Tid

onsdag, 13 mars 2019 kl: 19:00

Plats

Linköping, Sagateatern

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

100kr - 200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad