Taha

SagateaternDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

En publik- och kritikersuccé världen över som inte lämnar någon oberörd. I den internationellt prisbelönta föreställningen TAHA får vi följa ett människoöde som börjar i Palestina innan andra världskriget och slutar i London på en poesikonferens ett halvt sekel senare. Om en poets kärlek till ordet, hans fascinerande kärlek till människoliv och natur. Om sorg och människans stora förmåga till förlåtelse, om att erövra världen med kunskap och skönhet i en glödande föreställning berättad med fint avvägd humor.


Detta är berättelsen om den palestinske hyllade poeten Taha Muhammad Ali, skriven och framförd av mästerlige skådespelaren Amer Hlehel, översatt och regisserad av Amir Nizar Zuabi.


Spelas på engelska eller arabiska och textas till svenska.


Ti 22 sep, 19.00, Sagateatern


Av och med: Amer Hlehel


Regi: Amir Nizar Zuabi


Scenografi: Ashraf Hanna


Musik: Habib Shehadeh Hanna


Ljusdesign: Muaz Jubeh


Översättning: Amir Nizar Zuabi


Produktion: Riksteatern


Speltid: 1 tim 10 min.


Mitt i Linköping, på Borgmästaregatan 9 vid Stora torget, ligger Sagateatern. Teatern är en spelplats för barnteater, fria teatergrupper och gästspel. Teatern går även att hyra för egna arrangemang.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-09-22 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: