Menu

Vit kanin, röd kanin

Linköping

Sagateatern
tisdag, 1 september 2015 kl:19:00

BILJETT KÖPER DU VIA SKÅDEBANAN - 013-12 88 73 ELLER PÅ PLATS PÅ SAGATEATERN
Välkommen till Sverigepremiären av Riksteaterns Vit kanin, Röd kanin, där Eva Röse gör entré på scen med den mycket speciella förutsättningen att ingen har läst texten, inga repetitioner har gjorts och det finns ingen regissör. På ett bord ligger ett kuvert med ett manus som är hemligstämplat. Här börjar föreställningen.
Texten är full av överraskningar och är en magnifik uppvisning i ordets möjligheter att förflytta rum, känslor och upplevelser; en sann gåva och ett riktigt äventyr för en lekfull och nyfiken publik. Att skådespelare och publik upplever texten och dess hemligheter i samma ögonblick skapar en exceptionell närvaro och gemenskap. Som publik upplever du ett teaterexperiment som spelats framgångsrikt på över 15 språk. Manuset är skrivet av iranske dramatikern Nassim Soleimanpour under utreseförbud från Iran. Något som genomsyrar verket. En personlig berättelse med universell igenkänningsfaktor.
â?När jag skrev pjäsen saknade jag pass för jag hade vägrat att göra militärtjänsten. Föreställ dig att du är på en öde ö och vill kommunicera. Hur gör man då? Hittar en flaska, stoppar i ett meddelande och kastar flaskan i havet. Pjäsen är en flaskpost. Och pjäsen I sig, är svaret på, varför jag skrev denâ? säger dramatikern Nassim Soleimanpour.


Speltid: 55 minuter


Mitt i Linköping, på Borgmästaregatan 9 vid Stora torget, ligger Sagateatern. Teatern är en spelplats för barnteater, fria teatergrupper och gästspel. Teatern går även att hyra för egna arrangemang.

Datum / Tid

tisdag, 1 september 2015 kl: 19:00

Plats

Linköping, Sagateatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

120

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad