Menu

När du går på känsla är du alltid i tid

Linköping

Skylten
tisdag, 2 april 2019 kl:19:00

När sångerskan och musikern Frida Selander gör föreställning av sitt senaste album tar hon äntligen ut sin filosofiska och berättande sida. ”När du går på känsla är du alltid i tid” är en musikalisk upptäcktsfärd bland regnbågar, spindlar, trasiga krukor, strömavbrott och tårar.
Hon är som ingen annan, med en röst lika förförisk som uppriktig. Ensam med sin gitarr, och med rösten och texterna i fokus berättar hon historier om förgänglighet, om att öppna sitt hjärta, om det ömtåligaste i människor och om att hitta rätt nyckel till rätt dörr. Hur vi ibland måste gå till fantasin för att hitta svaren vi söker i det som kallas verkligheten. På ett säreget sätt lyckas föreställningen både prata med sin samtid och erbjuda förtröstan, genom Frida Selanders oändliga närvaro.
Som en självklar stjärna på den svenska musikhimlen lyser hon. Under mer än 15 år har hon gett ut musik. Frida Selander är sing-and-songwritern som inte lämnar någon oberörd. Med sina poetiska texter och fina melodier kliver hon rakt in i våra hjärtan. Hon har jämförts med storheter som Nina Simone, Patti Smith och Jeff Buckley, men hon är med sitt obestridliga och starka uttryck allra mest sig själv.


Av och med – Frida Selander
Björn Säfsten – Koreografi- och regiöga
Regiöga – Anna Azcárate
Show design:
Ljus-och ljudautomatisering – Erik Rosales Scenografi – Eva Marklund Ljudproducent – Oskar Sandlund Stylist – Monika Kichau


DI - 4 AV 5 - JAN GRADVALL
”Det känns som om Frida Selander med denna låt och hela detta album introducerar ett nytt tidsbegrepp. Man blir lugn inifrån när man lyssnar. […] Detta album på svenska förtjänar att etablera henne som en av landets främsta artister.”


NORRAN - 4 AV 5 - MARIA WALLIN
”Som en alldeles egen värld av intimt berättande, eget uttryck och speciell röst”


GAFFA - 5 AV 6 - ALEXANDRA LOVEN
”Det norrländska lugnet, djupet i rösten och de opretentiösa texterna ger en avväpnande effekt och skapar en autenticitet bortom allt.”


IKON - 4 AV 5 - MATTIAS GUSTAVSSON
”Det är enkelt och humoristiskt, men samtidigt eftertänksamt. Det är nära och intimt.”

Datum / Tid

tisdag, 2 april 2019 kl: 19:00

Plats

Linköping, Skylten

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad