Menu

Lets Spend The Night Together

Linköping

Stångebro
lördag, 19 augusti 2017 kl:18:00

I sommar spelar Veronica Maggio, Weeping Willows och Hurula på Let’s Spend The Night Together. Nu är det klart att Moneybrother och Donika Nimani ansluter till konsertkvällen den 19 augusti på Stångebrofältet i Linköping.

- Känns härligt att bredda augustikvällen med ytterligare två artister. Linköpingspubliken bjuds verkligen på ett gediget program med totalt fem artister och band. Det kommer att bli en sommarkväll deluxe i Linköping den 19 augusti, säger Anders Thorén, Eventproduktionschef på Visit Linköping

Under tre kvällar i juli, och två i augusti, kan man uppleva en helkväll tillsammans med Veronica Maggio, Weeping Willows, Hurula, Donika Nimani och Moneybrother på Let’s Spend The Night Together, en konsertkväll som går av stapeln på fem, väl utvalda spelplatser i Sverige. Vad sägs om Trädgårdsföreningen - en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker, Fredriksskans IP - hemmaarena för Kalmar SK, Ängö BK och Kalmar AIK FK, Pildammsparken - vilken anlades vid 1500-talets slut som stadens vattenreservoar, Botaniska Trädgården - Sveriges äldsta botaniska trädgård samt Stångebrofältet - en anrik plats där slaget vid Stångebro utkämpades 1598 men numera en populär evenemangsplats.

Veronica Maggio
Är en av Sveriges mest prisbelönta artister med sina fem Grammis, två P3 Guld, tre Rockbjörnen, tre Gaffa-priser och fem album i bagaget. Veronica Maggios senaste album Den första är alltid gratis släpptes i maj i fjol och innehöll bland annat de platinabelönade singlarna Den första är alltid gratis, Vi mot världen och Dom sa!”. Därefter genomförde Veronica en bejublad sommar- och höstturné i Sverige, följt av en utsåld klubbturné i Norge i början av 2017. I sommar är hon turnéaktuell igen i Sverige, Norge och Danmark.

- Jag har tjuvstartat sommaren på andra sidan jorden men längtar mest efter den RIKTIGA sommaren. Festivalsommaren! Det känns extra kul att få spela på den sprillans nya festivalen Lets spend the night together!, hälsar Veronica Maggio.

Weeping Willows
Firar i år 20 år med albumet ”Broken Promise Land” genom att spela tre kvällar i rad i Stockholm om en vecka, men det är med senaste plattan ”Tomorrow Became Today” i bagaget som de åker ut på en turné i sommar. Albumet har mixats av Michael Ilbert (Thåström) i den legendariska Hansastudion, producerats av Magnus Frykberg samt innehåller bland annat långköraren ”My Love Is Not Bind” som legat hela 46 veckor på Svensktoppen.

- Vi i Weeping Willows är väldigt glada och stolta över att få dela scen med dom här hjärtliga och smarta artisterna. Upplägget påminner väldigt mycket om Kalasturnén som vi åkt runt med vid två tillfällen och där Magnus även åkt med som solo en gång. Vi gillar Veronica jättemycket och har följt henne i tio års tid men aldrig lyckats göra något tillsammans. Hurula har vi sett live flera gånger och är verkligen svinbra. Älskar hans blandning av pop och punk. Den här konstellationen känns helt perfekt, där vi får en naturlig plats mellan just pop och punk, hälsar Weeping Willows.

Hurula
Hurula är det svenska punkarvets mest självklara fanbärare. Solodebuten ”Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för” slog ner som en pop-punkig bomb 2014 och hyllades av såväl kritiker som publik. Hurula nominerades till Guldmicken och Årets Pop på P3 Guld samt som Årets nykomling och Årets Rock på Grammisgalan. I höstas kom uppföljaren Vapen till dom hopplösa” som även den Grammisnominerades och följdes av en lång höstturné som fortsätter nu under våren. Hurula gjorde även ett bejublat framträdande på P3 Guldgalan i början av året.

- Det här ska bli intressant. Jag försöker alltid sträva mot att spela på nya ställen, och vad känns nyare än att spela på scener som byggs upp bara för en kväll? Sällskapet känns också bra såklart. Maggio och Weeping Willows behöver väl ingen närmare presentation. Alla fattar väl att det här kommer bli skitbra kvällar. Maggio kommer stå för eufori och glädje, Weeping för den tunga melankolin och vi får väl stå för åskovädret där emellan, hälsar Hurula.

Donika Nimani
?Är ett av årets stora genombrott i Östergötland. Donikas musikaliska resa tog form i Norrköping där hon är uppvuxen. Hennes första singlar Tvivlar och Hata mig fick mycket uppmärksamhet och har spelats på radio både lokalt och nationellt. Musiken blandar en elektronisk och organisk känsla som kan jämföras med Veronica Maggio och Ana Diaz. Detta tillsammans med otroligt starka refränger gör Donika till en av de mer intressanta tillskotten på den svenska popscenen.

Moneybrother
Anders Wendin slog igenom under artistnamnet Moneybrother 2003. Hans musik beskrivs som en mix av rock, soul, punk, reggae och pop. 2003 släppte han singeln Reconsider Me som slog stort i Sverige. Singeln följdes upp av albumet Blood Panic som blev en omedelbar succé och Moneybrother fick ta emot en Grammis för bästa rockalbum och Sveriges Radio P3:s utmärkelser för Årets manliga artist, Årets nykomling och Guldmicken. Sedan dess har han släppt fem album. I höst är han dessutom aktuell som en av deltagarna i TV-programmet Så mycket bättre.

Speldatum
7 juli - Göteborg, Trädgårdsföreningen
21 juli - Kalmar, Fredriksskans IP
28 juli - Malmö, Tallriken Pildammsparken
11 aug - Uppsala, Botaniska Trädgården
19 aug - Linköping, Stångebrofältet

facebook.com/letsspendthenighttogetherfestival
#LSTNT17

Insläpp kl 17:00
Plats, Stångebrofältet, ståplats
Åldersgräns 13år

Rullstolsplatser bokas hos Visit Linköping & Co 013-190 00 00

För mer information och kommande evenemang besök gärna vår hemsida visitlinkoping.se

Datum / Tid

lördag, 19 augusti 2017 kl: 18:00

Plats

Linköping, Stångebro

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

595kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad