Menu

Stångebro Here we go!

Linköping

Stångebro
fredag, 11 augusti 2017 kl:20:00

Den 11 augusti tar musiken över Stångebrofältet i Linköping. Det blir en helkväll med grym musik och härligt häng.
Sommarkvällen förgylls av Movits svängiga blandning av jazz och hiphop, Maxida Märaks unika mix av tunga beats och jojk samt Erik Lundins förmåga att måla upp berättelser genom rap.
Here we go! Vi ses på Stångebro den 11 augusti.

Maxida Märak:
Det finns många lager av Maxida Märak; artist, musikproducent, skådespelare och människorättsaktivist. Endast 27 år gammal har hon redan en mångfacetterad bakgrund där hon bland annat skrivit musik och medverkat i Dramaten-föreställningen Den e vi, Martina Haags film Glada hälsningar från Missångerträsk och Sveriges Radios radioteater Dagbok från Gallok. Förra sommaren fick svenska folket lära känna hennes historia i Sommar i P1. Hösten 2016 släpptes debut EP:n “1” och Maxida var huvudrollsinnehavare i SVT-serien Midnattssol (skaparna bakom Bron).
Den förenande tråden genom allt hon har tagit för sig är stoltheten över det samiska ursprunget. I hennes musikskapande blandar Maxida Märak elektroniskt med jojk och rap, där hon integrerar Sápmis och Sveriges popkulturer på ett unikt sätt.
Med EPn 1 fortsätter Maxida Märak att leverera nyskapande hiphop. Första singeln ”Äter upp dig” är rå och svettig och som gjord för dansgolvet. I ”Möts vid rondellen” tar Maxida Märak med lyssnaren till baksidan av glesbygden, småstäderna, byn och alla de glömda platserna. Till platser där okunskap inte är komiskt när det kommer till kritan, den är snarare livsfarlig.

Erik Lundin:
Med en ny EP precis släppt ger sig Erik Lundin ut på turné under våren 2017. Erik Lundins berättelser tar oss in i härvan av identitet, ekonomi, kamp och strävan som en ung svart mans liv i samtidens Sverige. Epn ”Suedi” som bland annat innehåller den omtalade singeln ”Annie Lööf” släpptes den 6 November 2015 och har hyllats av kritiker och lyssnare. 2016 fick Lundin priset för “Årets Hip Hop / Soul” på P3 Guld och Grammis för “Årets Textförfattare” och “Årets Hip Hop / Soul” och nyligen tog han emot priset som “Årets Textförfattare” på Musikförläggarnas Pris. I november släpptes uppföljaren till ”Suedi”, EPn ”Välkommen Hem”, som precis som föregångaren är producerad av Mats Norman, och med ett aningen mörkare sound fortsätter Erik Lundin att skildra historier som om det vore noveller.

Movits:
Movits! har under hela tiden rört sig både framåt och bakåt i sitt sound, samtidigt som texterna, har gått från någon slags melodisk och dialektal lekfullhet, nu är mer punkiga och råa. Movits! nya album är mer av ett “fuck you” än vad något av deras tidigare har varit, samtidigt som de har behållit sin charm och viljan att få folk att hoppa och dansa i stora klungor framför festivalscener. Movits! står alltid med en fot stadigt i samtiden medan den andra skuttar hejdlöst mellan genrer och tidsepoker, skriver Hassan Ramic om Movits! fjärde album “Dom försökte begrava oss, dom visste inte att vi var frön” som släpptes 2015.

Insläpp kl 18.30

Spelställe Stångebrofältet, ståplats

Åldersgräns 13 år

Endast direktbetalning via Ticketmaster.se

Rullstolsplatser bokas hos Visit Linköping & Co, 013-190 00 00

För mer information och kommande evenemang besök gärna vår hemsida visitlinkoping.se

Datum / Tid

fredag, 11 augusti 2017 kl: 20:00

Plats

Linköping, Stångebro

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

295kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad