Menu

Gyllene Tider

Linköping

Stångebro
lördag, 13 juli 2019 kl:20:00

Sommartider, hej då! - Efter 40 år tackar Gyllene Tider för sig med stor avskedsturné. För sista gången i Linköping har du chans att se Gyllene Tider och njuta av deras fantastiska sommarhits på Stångebrofältet den 13 juli.

Biljetterna släpps tisdag 5 februari kl 09.00

Sveriges största turnéer
Fyra decennier, fyra miljoner sålda skivor och ett flertal rekordturnéer senare kan Gyllene Tider se tillbaka på en karriär som för alltid har skrivit in gruppen i svensk pophistoria.

Per Gessle: 40 år är en lång tid och det är helt fantastiskt att både vi som band och vår musik har lyckats beröra flera generationer av skandinaver. Jag är lyckligt lottad över att ha fått spela med Sveriges bästa popband. Anders, Mickes, Görans och MP:s kunnande har gett mig oändliga möjligheter att få skriva powerpop precis på det sätt som jag längtade efter som tonåring.

Anders Herrlin: Jag tror att det är ett perfekt tillfälle att sätta punkt nu. Alla i bandet är fortfarande aktiva musiker och är på många sätt bättre än någonsin. Allt det kan vi ta med i den nya skivan och sommarturnén – och tacka för oss med flaggan fortfarande i topp.

Micke Syd Andersson: Den här turnén känns som vårt tack till den helt fantastiska publik vi har haft en kärlekshistoria med i så många år. Det kommer att kännas som ett enda långt födelsedagskalas man delar med vänner och familj - finalen på en otrolig resa man bara kan vara tacksam över att få ha varit med om.

Göran Fritzon: Det kommer säkert att kännas lite vemodigt att åka ut på Gyllene Tiders sista turné, men allt har ett slut. Det är bara så svårt att fatta att det har gått 40 år sedan allt drog igång. Men jag har min Farfisaorgel nära till hands i musikrummet, så jag känner mig redo.

Nytt album i vår
Hemligheten bakom Gyllene Tiders långa karriär är kanske att de likt ett klassiskt årgångsvin har lyckats med konststycket att mogna på ett sätt som bara har förstärkt de karaktäristiska särdragen. Och kanske är det därför logiskt att bandet har valt att spela in sitt sjunde och sista studioalbum i Frankrike.

Per Gessle: Vi är som fem bröder som inte umgås på daglig basis men när vi väl träffas händer det något man inte riktigt kan ta på. Personkemi? 1+1=3-teorin? Jag vet inte, men vi har alltid enats kring vår kärlek till popmusiken. Med sommarens turné är det tack och farväl och jag böjer min nacke och ler. Tack alla.


Support: Chris Kläfford

Insläpp kl 18:00
Showstart 20:00

Spelställe Stångebrofältet, ståplats

Alla barn oavsett ålder måste ha en egen biljett (barnbiljett 0-10år). Ordinarie biljett gäller från 11 år och uppåt. Barn måste gå tillsammans med vuxen(18+ år). Det finns ett begränsat antal barnbiljetter och dessa kan endast köpas i smaband med köp av vuxenbiljett.

Max 10 biljetter/person

Försäljning av biljetter
Förköp sker via Ticketmaster.se, endast direktbetalning. I mån av plats kommer även biljettförsäljning att ska på plats från 1 timma innan konserten, då endast mot kortbetalning.

Rullstolsplatser bokas hos Visit Linköping & Co, 013-190 00 00

För mer information och kommande evenemang besök gärna vår hemsida visitlinkoping.se

Datum / Tid

lördag, 13 juli 2019 kl: 20:00

Plats

Linköping, Stångebro

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

670kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad