Menu

Konstpaus - Svenska Jazzsviter

Linköping

Studion, Konsert & Kongress
lördag, 21 september 2019 kl:15:00

bKonstpaus - Östgötabandet/b

Östgötabandet har i många år målmedvetet satsat på att utveckla sig inom jazzgenren, bland annat genom att beställa ny musik skriven speciellt för ensemblen.

På denna konsert framförs följande verk:
Ann-Sofi Söderqvist skrev 2013 In a Gilian mode. Detta verk är inspirerat av kompositören och arrangören Gil Evans sätt att skriva.
När vi beställde en svit av Georg Riedel 2016 fick vi mycket mer musik än så. Inspirationen infann sig hos kompositören och det resulterade i ett fullängdsalbum ur vilket vi spelar ett urval av låtar. What if från 2001 av Örjan Fahlström var vår första beställning.
Han fick helt fria händer och det resulterade i ett mycket speciellt verk. Man kan säga att det är en blandning av konstmusik och jazz och det ingår även inspelade inslag som smälter ihop med livemusiken.
Vi gläds mycket åt att kunna bjuda på ett intressant och omväxlande program med musik som är specialskriven för Östgötabandet.

Barn och ungdom upp till 25 år går in gratis, biljett hämtas ut på Konsert & Kongress.

Insläpp kl 14:30
Längd ca 1 timma
Lokal Studion, sittplats onumrerat

För mer information och kommande evenemang besök gärna vår hemsida a href=http://www.konsertkongress.se target=”_New”www.konsertkongress.se/a

Datum / Tid

lördag, 21 september 2019 kl: 15:00

Plats

Linköping, Studion, Konsert & Kongress

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad