Konstpaus - Mellan Två Krig

Studion, Konsert & KongressDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

bKonstpaus - Crusellkvintetten/b

En av de mest dramatiska och omvälvande perioderna i Europa tog sin början för precis 100 år sedan. Det första världskriget var till ända. Lycka, frihet och framtidstro var nyckelord. Kulturyttringarna var nya, djärva och utåtriktade. Efter en tid kom dock den stora börskraschen och depressionen var ett faktum. Mörka politiska krafter fick vind i seglen. För fascister och nazister var ett avantgardistiskt kulturliv inget att eftersträva. Musiker och konstnärer fick rätta sig i ledet, annars riskerade man till och med livet. Europa gick mot ett nytt världskrig.
Crusellkvintetten presenterar kammarmusik från denna omvälvande tid och passar dessutom på att porträttera några av tonsättarna som verkade då. Vi får möta storheter som Paul Hindemith, Arnold Schönberg, Gra?yna Bacewicz, och Charlie Chaplin. Konst och musik föds och utvecklas i sin egen tid, som speglingar av människoliv eller som motvikt till politik och populism.


Barn och ungdom upp till 25 år går in gratis, biljett hämtas ut på Konsert & Kongress.

Insläpp kl 14:30
Längd ca 1 timma
Lokal Studion, sittplats onumrerat

För mer information och kommande evenemang besök gärna vår hemsida a href=http://www.konsertkongress.se target=”_New”www.konsertkongress.se/a

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-10-05 15:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: