Menu

Drottningens Skjorta

Linköping

Vårdnäs hembygdsgård
lördag, 7 september 2019 kl:18:30

Handling:
Året är 1650. Den franske filosofen René Descartes befinner sig på Stockholms slott som hovfilosof till den vetgiriga drottningen Kristina. Filosofens tankar är nya och omvälvande. Cogito ergo sum! Jag tänker alltså finns jag! Men vidskepelsens makt ligger ännu tung över världen. Häxanklagernas tidevarv rör sig sida vid sida med de nya rönen om kosmos beskaffenhet och människans förnuft. I drottningens ägor finns en mytomspunnen skjorta. Drottningens skjorta gör en resa till den östgötska landsbygden, där dess dragningskraft påverkar både den menuettsprättande adeln och de trätande arbetarna på Brokind gård. Människornas våndor och fåfängligheter beskådas och begrundas av två vålnader, som gör en vadslagning om människans (o)förnuft. Skjortan blir i detta utgångpunkt för en absurd historia där kärlek, svartsjuka, galenskap och mordanklagelser blir ingredienser. Och vem är egentligen den där märkliga flickan med pärlörhänge...?

Info om pjäsen:
I denna nyskrivna musikteater, bestående av två akter, medverkar 18 skådespelare, Akademiska kören i Linköping och en musikensemble bestående av fem instrumentalister. Kören och musikensemblen befinner sig hela tiden på scenen och för ibland handlingen framåt medan de andra gånger skapar stämningsskapande element i pjäsen.

Pjäsens karaktärer bygger till stor del på autentiska personer från 1600-talets Vårdnäs. Handlingen har visst historiskt stoff men är övervägande en fiktiv berättelse där dramatiska, absurda och existentiella teman vävs samman i en rafflande 1600-talssåpa. Pjäsen uppskattas av hela familjen.

Produktion:
Produktion: Vårdnässpelen
Manus: Jonna Nyberg och Maria Winroth
Musik: Simon Berggråden och Johan Gertz
Regi: Karin Westberg

Tider
Insläpp: Kl.18.00.
Start: Kl 18.30.

Föreställningen ges utomhus på Vårdnäs hembygdsgård och varar i cirka två timmar inklusive paus. Vårdnäs hembygdsförening säljer fika i pausen.

Barn och ungdomar upp till 15 år går in gratis.

För mer information vänligen besök vår hemsida:
a target=_blankhref=http://www.vardnasspelen.comwww.vardnasspelen.com/a

Datum / Tid

lördag, 7 september 2019 kl: 18:30

Plats

Linköping, Vårdnäs hembygdsgård

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad