Menu

Tommy Nilsson

Linköping

Backstage, Konsert & Kongress
torsdag, 31 mars 2016 kl:19:30

Konserten med Tommy Nilsson byter datum från 4 mars till 31 mars 2016.
Anledningen till datumändringen är att hans deltagande i Melodifestivalen kolliderar med det tidigare datumet.
Redan köpta biljetter är giltiga i samband med konserten 31 mars 2016. Önskar du lösa in din biljett är du välkommen att göra det fram till och med 29 februari 2016.
Vänligen vänd dig till biljettkassan på Linköping Konsert & Kongress, 013- 190 00 00.

Varmt välkomna på konsert med Tommy Nilsson torsdag 31 mars 2016 på Backstage, Konsert & Kongress!

Tommy Nilsson var sångare i rockbandet Horizont och sedermera medlem i hårdrocksbandet Easy Action.
Vi såg honom också i det svenska projektet Swedish Metal Aid, som en av många hårdrockssångare på låten Give A Helpin’ Hand. Tommy satsade sedan på en solokarriär och fick ett stort genombrott med ”Allt som jag känner”, en duett han sjöng med Tone Norum. Hans första deltagande i Melodifestivalen var 1989 med låten ”En dag”, som slutade på en hedrande fjärde plats i Eurovison.

I mitten på 90-talet kom ”Öpnna din dörr” som blev årets låt på Svensktoppen, och som vi idag kan räkna som en modern klassiker. I den svenska Melodifestivalen 2007 framförde han powerballaden Jag tror på människan, som gick direkt till final men som där slutade på sista plats. 2013 släpptes senaste albumet ”Stay straight on the current road”. Ryktet säger nu att Tommy filar på en ny platta, helt på svenska.

Rock, pop, schlager, folkvisa och musikal. Vit smoking och slitna jeans. Spetsfrisyr och välansat. Karriär i Sverige och Frankrike. Pappa och morfar, äktenskap och skilsmässor. Han har hunnit med rätt mycket Tommy Nilsson
både musikaliskt och i livet för övrigt. Det har varit framgångar och bakslag, ovationer och osynlighet om vart annat och nu står han här 51 år gammal med alla dessa erfarenheter och med låtar som når våra innersta vrår.

Det är hans röst som fört honom framåt i livet. En röst med rätt rasp och känsla kombinerat med ett inte helt oävet utseende är en god grund för någon som vill bli artist och rocksångare och stå längst fram. Det ville Tommy Nilsson tidigt och så blev det. Rösten och låtkänslan under årens lopp har bland annat gett honom
sju topp-tio singlar, Guldskiva och Rockbjörn med låtar som Öppna din dörr, Amelia, Dina färger var blå och den vackra duetten Allt som jag känner som Tommy framförde tillsammans med Tone Norum.

Vi ser verkligen fram emot Tommy Nilsson på Backstage Konsert & Kongress i mars och hoppas på såväl gammalt som nytt material.

Insläpp kl 19:00
Längd ca 2x45 minuter
Lokal Backstage, sittplats & ståplats

Gör din kväll till en helkväll!
Denna kväll håller Bistron stängd, men vi serverar kvällens erbjudande, räksmörgås och ett glas vin för 139kr.

Serveras på hyllan i Backstage från kl 19:00.
Boka ditt bord på tel: 013 - 190 00 30

För mer information och kommande evenemang besök gärna vår hemsida www.konsertkongress.se

Datum / Tid

torsdag, 31 mars 2016 kl: 19:30

Plats

Linköping, Backstage, Konsert & Kongress

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

195kr - 300kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad