Menu

Mikael Wiehe - Den Sista Turnen

Linköping

Linköping Konsert & Kongress
lördag, 21 maj 2022 kl:19:30

MIKAEL WIEHE TAR FARVÄL AV PUBLIKEN MED STOR TURNÉ OCH NYTT ALBUM

MIKAEL WIEHE LÄGGER TILL FLER DATUM OCH FLYTTAR DELAR AV TURNÈN

Under 2022 säger Mikael Wiehe farväl med en sista turné. På grund av det rådande läget flyttas nu turnéns första del till senvåren och hösten.
Samtidigt passar han glädjande nog på att lägga till ett flertal extra konsertkvällar.

”En dröm vi bar på livets hav / Om någonting stort / Om någonting djupt / Om någonting gränslöst och utan slut”

– Mikael Wiehe, På livets hav (2021)

Två saker har under ett halvt sekel definierat Mikael Wiehes artistiska värv. Dels den eviga resan, turnén utan slut. Dels drömmen om en bättre värld. Det förstnämnda har nu snart nått sin slutstation. Det senare är en strävan som aldrig kommer upphöra.

Med sitt nya album ”Den siste mohikanen” (26/11) och den efterföljande turnén tar Mikael Wiehe farväl. Farväl av det intensiva turnerande som varit hans signum ända sedan han först mötte publiken som Hoola Bandoola Bands ledare på 70-talet. En kärleksrelation till publiken som fortsatt in i solokarriären med tusentals och åter tusentals konserter runt om i Norden. Fortfarande runt hundra per år. År efter år.

Vilken 75-åring som helst kan unna sig att trappa ner lite. Inte minst en som släppt ett fyrtiotal album och som stadigt upprätthållit en stark position som viktig röst i samhällsdebatten. Alltid redo att stå upp för rättvisan och jämlikheten. Men det är också en roll som förpliktigar. Mikael Wiehe ämnar inte lämna oss vind för våg på öppet hav.

Nu väntar ett värdigt avsked till publiken från en av de främsta svenska artisterna och låtskrivarna genom tiderna.

Vad som händer sen? Mikael Wiehe är inte den som ger upp i första taget. Där ett kapitel avslutas börjar ett annat. Kanske kan en hint skönjas i de avslutande raderna i ”På livets hav”:

”Det är en resa som inte har något slut / Och våra drömmar / Våra drömmar har vi kvar / På livets stora hav”

Köpta biljetter gäller på respektive nytt datum och ort.

Information om föreställningen
Två saker har under ett halvt sekel definierat Mikael Wiehes artistiska värv. Dels den eviga resan, turnén utan slut. Dels drömmen om en bättre värld. Det förstnämnda har nu snart nått sin slutstation. Det senare är en strävan som aldrig kommer upphöra.

Med sitt nya album ”Den siste mohikanen” och den efterföljande turnén tar Mikael Wiehe farväl. Farväl av det intensiva turnerande som varit hans signum ända sedan han först mötte publiken som Hoola Bandoola Bands ledare på 70-talet. En kärleksrelation till publiken som fortsatt in i solokarriären med tusentals och åter tusentals konserter runt om i Norden.

Insläpp kl 19:00
Lokal Crusellhallen
Föreställningslängd 1 timma 30 minuter, ingen paus

Rullstolsplatser bokas bokas via Ticketmasters tillgänglighetslinje tel 0776-707 777.

För mer information och kommande evenemang besök gärna vår hemsida http://www.konsertkongress.se" target=”_New”>www.konsertkongress.se

Datum / Tid

lördag, 21 maj 2022 kl: 19:30

Plats

Linköping, Linköping Konsert & Kongress

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad