Menu

Amanda Ginsburg Med Band

Luleå

Kulturens hus - Loungen vån 5
fredag, 17 december 2021 kl:20:00

Amanda Ginsburgs karriär har gått med raketfart! Hennes album har – båda två (!) – prisats med Grammis för Årets Jazz. Hon har sjungit lika många gånger i Allsång på Skansen, och den 6 juni 2021 ser och hör vi henne på Skansens scen igen under SVTs Nationaldagsfirande.

Efter det varma mottagandet av debutalbumet ”Jag har funderat på en sak” fortsatte framgångarna med Olle Adolphson-stipendium, Stim-stipendier och Sveriges kompositörers/ textförfattares Jazzpris som gav motiveringen:
Det finns ett eko av våra legendariska jazzsångerskor i hennes musik. Hon har förmågan att skapa nya och synnerligen charmiga låtar som låter sig inspireras av sin historia, men som talar med en helt egen röst.

Hösten 2020 släppte Amanda Ginsburg uppföljaren ”I de lilla händer det mesta”, ett album som alltså nu vunnit för Grammis kategorin i Årets Jazz.

Så här säger Amanda själv:
– Jag ser detta andra album som en fortsättning av mitt första. Här finns de vardagliga och ibland lite banala berättelserna som utgör så stor del av mitt liv och ofta även ditt. I det lilla vardagliga livet finner jag oändlig inspiration. När jag börjar för stort får jag faktiskt ingenting gjort.

Amanda turnerar med sitt band: Filip Ekestubbe – piano, Ludvig Eriksson – kontrabas, Ludwig Gustavsson – trummor.


Insläpp och bar från kl 20.00, åldersgräns 18 år i baren


Rullstolsplats bokas genom Kulturens Hus biljettkassa 0920-455900.

Arrangör: Kulturens hus

Datum / Tid


fredag, 17 december 2021 kl:20:00

Plats

Kulturens hus - Loungen vån 5 Karta

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext     
                                        
Datum: Alla dagar
Välj stad

Tillbaka Sök

Välj stad