Menu

Phil Wiggins

Luleå

Ebeneser
lördag, 7 oktober 2017 kl:21:00

EN AV USA:s STÖRSTA MUNSPELARE GÄSTAR SVARTÖNS BLUES!
George Kilby jr med rötterna i Alabama har gästat Svartöns Blues tidigare. Nu är han tillbaka igen och med sig på den musikaliska resan har han en av de mest framträdande och betydelsefulla munspelare i USA av i dag; Phil Wiggins. Han räknas i dag som den kanske mest inflytelserike nu levande munspelaren i landet och har framträtt med allehanda storheter, honorerats i födelsestaden Washington där managern Scott Freck säger så här (fritt översatt):
”Phil är en ibland en liten handfull av virtuoser vilkas kontroll över sitt instrument tar andan ur mig. Hans talang är enastående och slår ut de flesta andra artister jag stött på under min karriär inom den klassiska musiken. Han är, som jag ser det, på samma nivå som världsvirtuoser som Yo-Yo Ma (cello) och Joshua Bell (violin)”. Inget dåligt betyg.
George Kilby Jr hyllar även han Phil Wiggins och tackar sin lyckliga stjärna som sammanfört dem. Nu ser han fram emot att få uppleva Luleå i höstskrud och ett, förhoppningsvis, fullsatt Ebeneser. ”En fantastisk byggnad och lokal. ”Det ska bli otroligt att stå på den scenen och att få gästa Luleå igen. Med Phil kommer vi att ge alla en svängig, känslosam och spännande kväll”.

Ev kvarvarande biljetter säljs vid entrén samma kväll.

Längd: ca 2 tim 30 min inkl paus
Arrangör: Svartöns blues


Fritz Olssons Urmakeri & Guldsmedsaffär bildades 1904. Det är kvarterets äldsta verksamhet och även en av de främsta orsakerna till kvarterets utveckling och utseende under snart 100 år. Hunden 15 är framför allt ett affärskvarter men andra verksamheter som kyrka, kulturcentrum och framförallt bostäder har också haft sin plats här.

Datum / Tid

lördag, 7 oktober 2017 kl: 21:00

Plats

Luleå, Ebeneser

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

150kr - 300kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad